Zanimljivosti

Župi prostor za vrtić!

Župi prostor za vrtić!

Župa dubrovačka konačno je dobila zemljište za gradnju prijeko potrebnog dječjeg vrtića, ali i doma za stare i nemoćne.

Odlukom Vlade RH Općini su, naime, darovane nekretnine u sklopu bivšeg vojnog odmarališta u Kuparima. Riječ je nekretninama površine od 28 tisuća metara četvornih, čija je vrijednost oko 3,9 milijuna kuna.

Kako se navodi na stranicama Općine, prije nekoliko godina od Hrvatskog fonda za privatizaciju zatraženo je izuzeće iz buduće privatizacije ovog kompleksa zgrade bivše Mladosti s okolnim zemljište. Međutim, Središnji državni ured za raspolaganje državnom imovinom, odnosno odlukom vladinog povjerenstva, zgrada Mladosti dodijeljena je MUP-u.

Stoga je Općina zatražila dodjelu sportskih terena i stradale objekte na samom ulazu u Kupare, te je izrađena i studija prostornih mogućnosti kompleksa kao i idejno rješenje za dom za starije i nemoćne, odnosno za dječji vrtić.

Izgradnjom novog dječjeg vrtića Župa bi konačno trebala stati u kraj nedostatku kapaciteta u vrtiću, te time riješiti problem koji se javlja iz godine u godinu, a kao posljedica sve većeg naseljavanja mladih obitelji, koje svoje stambeno pitanje rješavaju upravo na području ove općine.

Pročitajte još

KAKO IZBIJELITI JAJA? S octom i vodom u tri jednostavna koraka

Dulist

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist