Crna kronika

ŽUPANIJSKI CENTAR 112 Tri prometne, tri požara, jedan hitni prijevoz…

Požar i vatrogasci (Ilustracija)

Iz Županijskog centra 112 Dubrovnik izvijestili su o događajima u protekla 24 sata, pri čemu ističu tri prometne nesreće, tri požara te jedan hitni medicinski prijevoz.

Tako je u subotu 19. kolovoza u 10.45 sati stigla dojava o prvoj prometnoj nesreći, točnije da je vozilo sletjelo s kolnika kod Čepikuća. U ovoj nesreći jedna je osoba ozlijeđena. Na intervenciju su upućene sve nadležne žurne službe. Već u 11.09 sati na Jadranskoj magistrali dogodila se prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala četiri vozila. U nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. O ovom događaju ŽC 112 Dubrovnik odmah je obavijestio nadležne službe. U predvječerje, u 19.48 sati stigla je dojava o prometnoj nesreći u kojoj je vozilo oborilo pješakinju . O ovoj nesreći odmah su obaviještene nadležne službe. Ozlijeđena osoba je zbrinuta u OB Dubrovnik.

Dojava o prvom požaru stigla je u 21.13 sati, a riječ je bila o požaru na otvorenom prostoru kod Pruda, odnosno Gabela polja. Prema informacijama JVP Metković u požaru je izgorjelo oko 3000 metara četvornih niskog raslinja i maslina. Požar je ugašen u 23.15 sati, a u gašenju je sudjelovalo pet vatrogasaca s dva vozila.

Istu večer u 22.47 sati dojavljen je požar na objektu kod hotela Sumratin u Uvali Lapad, gdje se zapalio dimnjak vanjskog roštilja. Prema informacijama JVP Dubrovački vatrogasci, požar je ugašen u 23 sata, a u akciji gašenja su bili s osam vatrogasaca i tri vozila.

Treći požar buknuo je jutros u 6.24 sati, a uzrokovan munjom na otvorenom prostoru u blizini hotela Solitudo na Lastovu. ŽC 112 Dubrovnik odmah je proslijedio poziv u DVD Lastovo. Prema informaciji DVD-a Lastovo požar je lokaliziran oko 7:15, a ugašen u 9:20 sati. Požar je gasilo 5 vatrogasaca DVD Lastovo te 6 vatrogasaca iz dislokacije koji su stigli kao ispomoć.U ovom požaru gorjeli su šuma i nisko raslinje a izgorjela površina požarišta je oko 150 x 30 metara.

Završno, jutros u 7.27 sati u ŽC112 Dubrovnik zaprimljen je zahtjev iz OB Dubrovnik za organiziranjem hitnog medicinskog prijevoza zrakom na relaciji OB Dubrovnik – KBC Split.

Foto: ilustracija

Pročitajte još

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist

OTKRIVENO ZLOČINAČKO UDRUŽENJE U Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 305 kilograma marihuane

Dulist