Crna kronika

ŽUPANIJSKI CENTAR 112 Požar iznad Misline pod nadzorom, helikopteri triput spašavali

ŽUPANIJSKI CENTAR 112 Požar iznad Misline pod nadzorom, helikopteri triput spašavali

Iz Županijskog centra 112 izvijestili su o tri požara koja su buknula tijekom jučerašnjeg dana, kao i o tri intervencije helikoptera hitnog medicinskog prijevoza.

Tako su u nedjelju u 5.40 sati zaprimili dojavu o požaru iznad Misline u Zažablju. Na zahtjev Županijske vatrogasne zajednice DNŽ upućen je zahtjev za pomoć dva kanadera koji su pogasili požar, a vatrogasci na terenu su nastavili natapati rubna područja . Preventivno je bio isključen dalekovod 10kw. Opožareno je 9 hektara makije i borove šume. Požar trenutno pod nadzorom, ali nije lokaliziran.

Također u nedjelju u 10.56 sati dobili dojavu o požaru na brdu poviše Rogotina. Intervenirala je JVP Ploče i brzo ugasila požar, međutim u 16.57 sati dim se na brdu opet pojavio. Pločani su još jednom izašli na teren te spriječili širenje požara.

U 14.24 sata istog dana stigla je dojava o požaru u Solinskoj ulici u Dubrovniku, koji je nakon intervencije JVP Dubrovački vatrogasci ugašen u 14.50 sati.

ŽC 112 također je dobio i dojavu o tri intervencije helikoptera hitnog medicinskog prijevoza. Dva su pacijenta s Korčule prebačena u Split, a jedan pacijent helikopterom Policije s Kalamote do Opće bolnice Dubrovnik.

Pročitajte još

OSUMNJIČENI GRAĐEVINARI Radovima u Novoj Mokošici poremetili statiku zgrade na susjednoj parceli

Dulist

31-GODIŠNJAK NANIO TEŠKE OZLJEDE MALOLJETNIKU Potukli se psi, a potom i njihovi vlasnici

Dulist

U hotelu Vis 2 pronađeno beživotno tijelo muške osobe

Dulist