Aktualno

ŽUPANIJSKA TZ Ove godine nitko nije ‘zaslužio’ Peruniku-Bogišu

Skupština Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije

Dubrovačko-neretvanska županija zaključila je još jednu uspješnu turističku godinu. Ostvareno je 9 posto više dolazaka i 4 posto više noćenja u odnosu na prethodnu godinu, a naš rezultat bolji je i od zemalja u okruženju.

Direktor Ureda županijskog TZ-a Vladimir Bakić istaknuo je kako je najveća razlika u broju noćenja ostvarena u kolovozu, što je i dobro budući da je tad ostvaruje i najveća cvjenovna struktura. U srpnju i kolovozu se zapravo ostvaruje čak 50 posto ukupnog godišnjeg rezultata. U 2015. godini, naglasio je Bakić, očekuje nas završetak nekoliko značajnih investicija od obnove hotela Mlini i Sheraton Dubrovnik Riviere, preko hotela Kompasa, ACI marine u Slano do ulaganja u obnovu hotela HTP Korčula. Očekuje se i povećan promet u Zračnoj luci Dubrovnik što zbog novih avio kompanija, što zbog novih linija.

– Pomak je bio vrlo skroman pa je odlučeno da se ne nagradi niti jedna destinacija – istaknuo je Bakić.
– Sve to daje nam za pravo očekivati da će i 2015. godina biti još jedna uspješna turistička godina – istaknuo je Vladimir Bakić.
Zanimljivo je spomenuti kako županijska TZ ove godine nije dodjeljivala nagrade Perunika-Bogiša, koje se inače dodjeljuju za najveći pomak u uređenju turističkih mjesta. Kako je objasnio Bakić, nagrade se nisu dijelile jer nije bilo bitnih pomaka u odnosu na proteklu godinu.

Na proteklu godinu osvrnuo se i župan Nikola Dobroslavić, predsjednik TZ-a Dubrovačko-neretvanske županije.
– Kad gledamo godinu iz nas možemo biti zadovoljni. Ostvarili smo izvrstan rezultat uzimajući u obzir da je ovo bila jedan u nizu rekordnih godina – rekao je Dobroslavić. Osvrnuo se i na ono čime Županija kao destinacija nije zadovoljna. Tu je u prvom redu istaknuo kako se nije puno napravilo na cjelogodišnjem poslovanju. Istaknuo je i nezadovoljstvo zračnim linijama tijekom zime, koje se ukidaju jer je naša Županija isključivo avio destinacija. A tu je i cestovna povezanost – Pelješki most, te borba za autocestu koja, istaknuo je još jednom župan mora prolaziti teritorijem RH.

Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije skupštinu je započela dodjelom nagrada nagrađenima na Danima hrvatskog turizma.
– I ove smo godine dobili sedam nagrada, što potvrđuje da je naša županija predvodnica hrvatskog turizma.
Nagrađeni su Toni Japunčić, kao najbolji turistički vodič, najboljim vozačem proglašen je Mario Korač, The Pucić Palace osvojio je prvo mjesto u kategoriji najboljih malih hotela na Jadranu, drugo mjesto u kategoriji najboljih hotela na Jadranu s 5 zvjezdica pripalo je hotelu Belevue, dok je Excelsior dobio nagradu za višegodišnju kvalitetu, baš kao i ACI marina u Komolcu, dok ej ACI marina Korčula osvojila 3. mjesto u kategoriji najboljih marina.

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist