Natrag
17.10.2017 17:17

facebook

twitter

google

rss

dulist

Županijska TZ na Holiday World Showu u Dublinu

25.1.2014 @ 13:17 Dulist Županija

Podijelite:

U Dublinu je ovih dana otvoren turistički sajam Holiday World Show na kojem drugu godinu za redom samostalno nastupa Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije.

Županijska TZ na sajmu sudjeluje u suradnji s TZ-om Grada Dubrovnika, a nakon što je Hrvatska turistička zajednica napustila predstavljanje Hrvatske.

Na sajmu, koji se održava 25. put, na sajamskom prostoru RDS Simmonscourt sudjeluje oko tisuću turističkih organizacija iz više od 50 zemalja svijeta.

Prošlogodišnji broj posjetitelja je bio preko pedeset tisuća što je 12 posto više nego godinu ranije, a porast njihovog broja u sličnom omjeru se očekuje i ove godine. Nakon što se irsko gospodarstvo uspješno oporavilo i izašlo iz ekonomske krize za očekivati je povećani broj irskih putnika u turističkim destinacijama diljem svijeta.

Uz brojne direktne letove iz Irske za Zračnu luku Dubrovnik te vrlo visoku poziciju irskih turista u ukupnom broju gostiju Dubrovačko-neretvanske županije u 2013. godini, ovaj sajam je postao nezaobilazan u promidžbenim aktivnostima TZ Dubrovačko-neretvanske županije.

U 2013. godini Dubrovačko-neretvansku županiju posjetilo je dvadeset tisuća irskih gostiju koji su ostvarili preko 102 tisuće noćenja, što je u odnosu na prethodnu godinu bio porast od 19 posto u dolascima, odnosno 16 posto u broju noćenja.

Komentari





O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana