Županija

Županiji još četiri milijuna za zdravstvenu zaštitu

Županiji još četiri milijuna za zdravstvenu zaštitu

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., donijelo je Odluku o financiranju projekta ‘Poboljšanje pristupa primarnoj zaštiti Domova zdravlja i koncesionara Dubrovačko neretvanske županije’.

Vrijednost projekta iznosi gotovo četri milijuna kuna (3.922.545,24 HRK) od čega je gotovo tri milijuna (2.922.403,20 HRK) bespovratnih sredstava.

Odluka je donesena temeljem raspisanog Poziva za dostavu projektnih prijedloga ‘Poboljšanje pristupa primarnoj zaštiti s naglaskom na deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini’.

Korisnici sredstava su Dom zdravlja ‘Dr. Ante Franulović’ – Vela Luka za ulaganja u infrastrukturne zahvate (ugradnja lifta za osobe s invaliditetom u Veloj Luci i Blatu) te medicinsko-tehničku opremu za opću/obiteljsku medicinu, pedijatriju (zdravstvenu zaštitu predškolske djece), ginekologiju (zdravstvenu zaštitu žena) i stomatologiju (stomatološka zdravstvena zaštita / dentalna medicina), Dom zdravlja Dubrovnik za medicinsko- tehničku opremu na otocima Koločepu, Lopudu i Mljetu te Pelješcu (ambulanta Ston i Janjina) te Ordinacija dentalne medicine Sanje Trutine Trogrlić na otoku Mljetu.

Nabavom navedene opreme unaprijedit će se zdravlje otočkog stanovništva i poluotoka Pelješca, poboljšati sigurnost pacijenata te osigurati dostupnost, kvaliteta i učinkovitost pružatelja zdravstvenih usluga.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist