Županija

Županija započela s isplatom 360 tisuća kuna pomoći vinogradarima

Županija započela s isplatom 360 tisuća kuna pomoći vinogradarima

Dubrovačko-neretvanska županija je odobrila i započela isplatu 360 tisuća kuna vinogradarima županije kao pomoć za ublažavanje posljedica mraza iz travnja ove godine.

Novac će biti raspodijeljen na 536 vinogradara iz osam gradova i općina županije. Spomenuta sredstva, ionako namijenjena za razvoj vinarstva u županiji, osigurana su kao ušteda troškova četvrtog Dubrovnik Festwine-a.

Pomoć je namijenjena tvrtkama, obrtima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, a utvrđena je temeljem prijave kod tada proglašene elementarne nepogode utvrđene u suradnji s općinskim i gradskim povjerenstvima.

Bitno je napomenuti kako se ova pomoć, ni u kojoj mjeri ne odnosi na prijavljene štete iz Registra šteta nastalih uslijed elementarnih nepogoda, koje su sukladno zakonu, u nadležnosti Vlade Republike Hrvatske te će kao takve i biti razmatrane, kao što je to bilo i za ranijih elementarnih nepogoda.

Ova pomoć predstavlja doprinos očuvanju vinarstva i vinogradarstva kao gospodarske grane Županije, te tradicije i očuvanju vinove loze kao dijelu kulturnog nasljeđa.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist