Aktualno

Županija uštedjela 6 milijuna kuna

Županija uštedjela 6 milijuna kuna

Prva točka dnevnog reda Sjednice Županijske skupštine odnosila se na Godišnji izvještaj o izvršenju proračuna Dubrovačko-neretvanske županije u 2011.koji je jednoglasno prihvaćen.

 
-Gospodarili smo proračunom uredno i odgvoorno, nije bilo problematičnih stavki. Rashodi su sukladni prihodima, čak i nešto niži-dodao je župan Nikola Dobroslavić.
Kako je izvijestila vd pročelnica za finacije Dragica Stanić, dugim izmjenama i dopunama proračuna od 21. prosinca 2012., proračun Županije za 2011. iznosio je nešto više od 141 milijun kuna.
 
Planirani proračun ostvaren je sa 137 i pol milijuna kuna  prihoda odnsno primitaka (97,4 posto) i 131 i pol milijuna kuna rashoda odnosno izdataka (93, 2 posto). Razlika od nešto manje od 6 milijuna kuna prensie se u 2012. godinu.
 
Županijski vijećnici dali su  suglasnosti Općoj bolnici Dubrovnik za početak investicije na uređenju odjela za palijativnu skrb i produženo liječenje na četvrtom katu objekta D u vrijednosti od oko 9 milijuna kuna, te za nabavku medicinskog uređaja digitalna radiografija s dijaskopijom u iznosu od milijun i 400.000 kuna.
 
Što se pak tiče uređenja Odjela za palijativnu skrb u OB Dubrovnik on bi se financirao iz sredstava bolnice, Županije, Grada te dijelom iz donacije Zaklade Blaga djela,  HZZO i drugih donatora, dok će se nabava digitalnog radiografa s dijaskopijom financirati iz decentraliziranih sredstava OB Dubrovik za 2012. godinu.
 
 
 

Pročitajte još

NORDIJSKO HODANJE I PJEŠAČENJE U KONAVLIMA Organizirane 3 rute, za svakoga ponešto

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1895. Rođen slikar Ignjat Job

Dulist

CAVTATSKI UČENICI U KUĆI BUKOVAC Izrađivali uskršnje čestitke

Dulist