Županija

Županija sufinancira školske knjige obiteljima s više od četvoro djece

Županija sufinancira školske knjige obiteljima s više od četvoro djece

Dubrovačko-neretvanska županije donijela je odluku o sufinanciranju nabavke školskih knjiga za 49 obitelji s područja Županije, a koje imaju više od četvoro djece.

Radi se o obiteljima iz evidencije isplate doplatka za djecu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Područni ured Dubrovnik. Na zahtjev Županije, HZMO je u lipnju dostavio popis obitelji s više od četvoro djece kojima će se financirati jedan paket školskih knjiga za osnovnu ili srednju školu.

Županija se zalaže za sustavan pristup podržavanja obitelji s brojnom djecom putem odgovarajućih nacionalnih politika, te će aktivno predlagati mjere takve podrške nadležnim ministarstvima. Ujedno je, na zahtjev Županije, regionalna Strategija razvoja ljudskih potencijala predvidjela mjere potpore obiteljima s brojnom djecom, te je pripremljen i projektni prijedlog kao dio službene baze projekata u području razvoja ljudskih potencijala.

Županija će, u suradnji s uglednim demografom i geografom Stjepanom Štercom tijekom listopada organizirati stručna predavanja na temu populacijske politike, uz analizu demografskih trendova u Hrvatskoj s posebnom osvrtom i preporukama za DNŽ.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist