Županija

Županija osigurala 2,5 milijuna kuna za pomoćnike u nastavi

Županija osigurala 2,5 milijuna kuna za pomoćnike u nastavi

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa održana je svečanost potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava kroz projekt ‘Zajedno možemo sve! – vol. 2’.

Ugovor vrijedan 2.496.854,84 kuna tako je preuzeo i dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, a svečanosti je nazočila i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost i šport Marijeta Hladilo.

 Naime, Dubrovačko-neretvanska županija prijavila se na otvoreni poziv Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta na temu ‘Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama’ za školsku godini 2015./16.

Nakon evaluacije projektnih prijava Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta donijelo je 1. rujna 2015. Odluku o financiranju projekata iz navedenog poziva, a temeljem koje je projektni prijedlog Dubrovačko-neretvanske županije ‘Zajedno možemo sve! – vol.2’ među odabranim projektima za dodjelu bespovratnih sredstava.

Sukladno navedenom, Dubrovačko-neretvanska županija je, kroz projekt ‘Zajedno možemo sve! – vol. 2’, vrijedan 2.496.854,84 kuna, osigurala za školsku godinu 15./16. 51 pomoćnika za 61 učenika s teškoćama u školama kojima je osnivač, što predstavlja povećanje u odnosu na prošlu školsku godinu 14./15. kada smo kroz projekt vrijedan 1.926.995,08 kuna, ‘Zajedno možemo sve!’ osigurali 46 pomoćnika za 46 učenika s teškoćama u školama kojima je Županija osnivač.

Županija je osigurala u svom proračunu 249.685,49 kuna (10% od ukupnog iznosa) za sufinanciranje i uspješnu provedbu projekta ‘Zajedno možemo sve! – vol. 2’.

Javni poziv za prijavu kandidata za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Dubrovačko-neretvanska županija u 2015./2016. školskoj godini objavljen je na službenoj stranici Dubrovačko-neretvanske županije: http://www.edubrovnik.org/novost.php?id=5976.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist