Aktualno

“Županija nezakonito ustupila našu dokumentaciju”

"Županija nezakonito ustupila našu dokumentaciju"

Budući da bi u utorak, 13. ožujka vijećnici županijske skupštine trebali donijeti odluku o odabiru koncesionara za Marinu Slano, priopćenjem za medije obratila se tvrtka INGRA.

Njihovo priopćenje donosimo u cijelosti:
 
– Županija Dubrovačko-neretvanska, bez znanja drugog partnera, iskoristila je INGRINU projektnu dokumentaciju Marine Slano temeljem koje je INGRA dobila lokacijsku dozvolu i nezakonito ju ustupila drugim ponuđačima za koncesiju marine.

Kako doznajemo iz medija, na natječaj za davanje koncesije javile su se tvrtke ACI Club d.d. Rijeka i Atlant Marina Slano d.o.o., a stručno županijsko povjerenstvo je odlučilo da je ACI-jeva ponuda najbolja. Da je riječ o neprimjerenim postupcima, govori i činjenica o sukobu interesa budući da je tajnik Dubrovačko-neretvanske županije i predstojnik ureda župana g. Blaž Pezo, ujedno i zamjenik predsjednika Nadzornog odbora ACI-ja, tvrtke najboljeg ponuđača.

INGRA d.d. i Dubrovačko-neretvanska županija u 2004. godini osnivaju tvrtku Južni Jadran Nautika d.o.o. Novoosnovana tvrtka u kojoj INGRA ima većinski udio, općina Dubrovačko primorje i INGRA d.d. potom zajedno osnivaju tvrtku Marina Slano d.o.o.

Lokacijsku dozvolu za marinu ishodovala je tvrtka Marina Slano d.o.o., a istu je financiralo krovno društvo Južni Jadran Nautika d.o.o., u većinskom vlasništvu INGRE koja, osim što je od gore spomenutih, uložila najviše sredstava i znanja u ovaj projekt, imala i troškove osoblja i logistike.

Smatramo neprihvatljivim da Županija nije obavijestila ugovornog partnera, odnosno INGRU o raspisivanju natječaja i ustupanju INGRINE dokumentacije i lokacijske dozvole drugim ponuđačima bez znanja i suglasnosti INGRE. Niti jedno od spomenutih društava nikada nije dalo dozvolu, odnosno suglasnost da se dokumentacija smije javno koristiti niti na koji način, a ponajmanje kao dio ponudbene dokumentacije.

Osim toga, javnost bi trebala biti informirana da se Županija Dubrovačko-neretvanska u obavijesti o namjeri davanje koncesije ne smatra odgovornom za eventualne troškove i obveze koje bi mogle proizaći iz lokacijske dozvole. Drugim riječima, nakon što je Županija protuzakonito dala na upotrebu trećim osobama dokumente koji pripadaju društvima Marina Slano i Južni Jadran Nautika, sada se ograđuje od tih dokumenata te upućuje njihove neovlaštene korisnike da tuže zakonite vlasnike dokumenata za eventualne netočnosti koje se u njima možda nalaze.

Neovlaštenim davanjem vrijedne dokumentacije na upotrebu trećim osobama, počinjeno je kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.

INGRA apelira na vijećnike Dubrovačko-neretvanske županije da prije donošenja svoje odluke o davanju koncesije 13. ožujka 2012., provjere sve činjenice oko ovog slučaja i postupe u skladu sa zakonom i svojom savješću – priopćenje je za javnost INGRA-e kojeg potpisuje voditelj odnosa s javnošću Vladimir Villach Čeliković
 

Pročitajte još

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist