Natrag
18.8.2017 05:08

facebook

twitter

google

rss

dulist

Županija i Grad Ploče potpisali tri milijuna kuna vrijedan ugovor za projekt HERA

25.11.2015 @ 16:59 Dulist Županija

Podijelite:

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je danas u Stonu sa gradonačelnikom Grada Ploča Krešimirom Vejićem ugovor o međusobnim pravima i obavezama u okviru provedbe EU projekta HERA. Projekt HERA jedan je od četiri strateška projekta IPA Adriatic programa koji se trenutno provode u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Vrijednost projekta je oko 3,3 milijuna kuna, a u obnovljenom prostor uspostavit će se i opremit Centar za selektivne oblike turizma.

Današnjim svečanim potpisivanjem ugovora o međusobnim pravima i obavezama u okviru provedbe EU projekta HERA regulirani su međusobni odnosi, obaveze i prava između Županije i Grada Ploča.

Važno je naglasiti da sukladno obvezama o održivosti HERA projekta Grad Ploče obavezan je obnovljeni i opremljeni prostor zadržati kao prostor Centra za selektivne oblike turizma te omogućiti da prostor bude otvoren za javnost.

Kroz postupak javne nabave odabrani su izvođač radova tvrtka TRAG d.o.o. iz Dubrovnika, te nadzor radova tvrka EUGRAMMOS d.o.o. iz Solina čije su ponude bili administrativno i tehnički ispravne te najpovoljnije u provedenim postupcima nabave. Početak radova očekuje se početkom idućeg tjedna, a radovi bi trebali trajati 3 mjeseca.
U budućem Centaru, turisti i svi zaniteresirani moći će saznati sve potrebne informacije o turističkoj ponudi u dolini Neretve. Spajanjem ponude svih turističkih sadržaja na području doline Neretve, Centar bi trebao pružati dodatne multimedijalne sadržaje kroz kulturna događanja, izložbe, manifestacije, kongrese, koncerte, te aktivno promovirati neretvansku turističku ponudu u zemlji i inozemstvu.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana