Županija

Županija će urediti obalu u luci Ston

Županija će urediti obalu u luci Ston

Dubrovačko-neretvanska županija je u okviru obveza po Projektu EA Sea-Way održala sastanak za Lokalnu radnu grupu na temu: usluge u putničkom prometu te mogućnosti bolje informiranosti putnika u prometu.

Lokalna radna grupa se sastoji od predstavnika lokalnih dionika odnosno institucija sa područja DNŽ koje imaju direktnu ili indirektnu vezu ili korist prilikom promjene odnosno pojačanja prometne povezanosti svih vrsta prijevoza na našem području. Tako, po ovom projektu, članove lokalne radne skupine čine predstavnici gradova i općina (ovisno o ulaganju), gospodarske komore, lučke uprave i županije.

Cilj radnog sastanka je predstaviti projekt predstavnicima institucija sa područja Županije te uspostaviti daljnju suradnju po potrebi projekta EA Sea-Way. Također, radni sastanak je ujedno poslužio u definiranju mogućih problema prilikom daljnje provedbe ne samo ovog projekta, već i ostalih projekta EU s tematikom prometne povezanosti.

Predložena je suradnja sa Sveučilištem u Dubrovnik – Odjelom za pomorstvo u vidu korištenja vanjskih stručnjaka te suradnja sa članovima projektnom tima na Projektu “Tisar” gdje je jedan od osnovnih ciljeva projekta upravo poboljšanje prometne povezanosti naše regije.

Uočena je potreba naknadnog formiranja info-točke u Općini Ston gdje će i biti uložena sredstva po Projektu EA Sea-Way kroz DNŽ kao partnera u Projektu.

Kroz razgovor sa predstavnicima lučkih uprava, došlo se do zaključka da postoji potreba za novim pristupom obradi podataka za samo područje pomorskog prometa, a time i prezentaciji istih za javnu uporabu. Ovaj zaključak proističe iz nemogućnosti obrade podataka (analize i slično) trenutno za potrebe projekta, a ujedno i za svu ostalu javnu uporabu.

DNŽ će kroz projekt EA Sea-Way investirati u ulaganje u uređenje obale u luci Ston kojom se omogućava iskorištenost postojećih resursa privezišta kroz izvlačenje plovila te opću opremljenost platoa ili obale. Ovo uređenje predstavlja osnovu intermodalnog pristupa za ovaj dio županije.

Pročitajte još

PRIDRUŽITE SE Trening prepoznavanja ptica na Neretvi

Dulist

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist