Županija

ŽUPAN VATROGASNIM ZAPOVJEDNICIMA ‘Velikih požara nismo imali jer ste uspješno zaustavili male’

ŽUPAN VATROGASNIM ZAPOVJEDNICIMA 'Velikih požara nismo imali jer ste uspješno zaustavili male'

Župan Nikola Dobroslavić i zamjenik te ujedno načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje Joško Cebalo sastali su se u četvrtak sa zapovjednicima vatrogasnih postrojbi s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Među ostalim, razgovaralo se o ovogodišnjoj vatrogasnoj sezoni i mjerama zaštite na našem području. Župan Dobroslavić zahvalio se svim vatrogascima na poslu koji obavljaju, a poručio je da će Županija i dalje iz proračuna izdvajati sredstva kao i prošlih godina.

-Srećom nismo imali velikih požara, ali u pravilu velikih požara nema kad se zaustave mali. Odlično ste to odrađivali. Hvala vam što ste snašli snage i išli u ispomoć u druge županije. Zajedništva mora biti. Pomoć je bila potrebna i susjednim državama, oni nisu organizirani kao vi. Iskazali ste se i u poplavama, a imat ćemo sigurno i potresa s obzirom na to da živimo na trusnom području i vjerujem da ćete se iskazati kad za to bude potrebe – poručio je Župan.

Zamjenik Joško Cebalo rekao je vatrogasnim zapovjednicima kako im je na raspolaganju za što god im bude potrebno, a županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović pohvalio je sve na međusobnoj suradnji koju su iskazali.

-Ova požarna sezona najteža je dosad, ali u Dubrovačko-neretvanskoj županiji bila je malo lakša. Bilo je sedam do osam zahtjevnih požara, ali sve smo uspješno riješili. Uz klimatske promjene možemo očekivati sve teže požare. Imali smo brojne intervencije u susjedne države kako bi zaustavili požare prije nego uđu u našu državu – rekao je Simović te dodao kako su vatrogasci s područja županije bili ovo ljeto na ispomoći na svim većim požarištima diljem Hrvatske.

Pročitajte još

Naši maslinari osvojili brojne medalje na međunarodnoj smotri maslinara!

Dulist

TZ Dubrovačko-neretvanske županije na sajmu Holiday World u Pragu

Dulist

ENO GASTRO PREZENTACIJE Slastice dubrovačkog kraja na BMT sajmu u Napulju

Dulist