Županija

ŽUPAN UPUTIO REAGIRANJE ‘Zbog jedne tvrtke nije zaustavljen projekt Pelješkog mosta’

ŽUPAN UPUTIO REAGIRANJE 'Zbog jedne tvrtke nije zaustavljen projekt Pelješkog mosta'

Župan Nikola Dobroslavić uputio je reagiranje na nedavno objavljenu informaciju u nacionalnim medijima o tome da je ‘zbog žalbe tvrtke ‘Lipov Gaj’ zaustavljen izbor tvrtke za nadzor nad radovima na projektu Pelješkog mosta, a time i cijeli projekt.’.

Reagiranje donosimo u cijelosti.

‘Nažalost, točna je informacija kako je jedna tvrtka bez zaposlenih i osnovana s deset kuna temeljnog kapitala podnijela žalbu na natječajnu dokumentaciju za nadzor nad izgradnjom Pelješkog mosta.

Nažalost takva žalba ponešto odugovlači natječajni postupak za izbor nadzora nad izgradnjom, a premda je apsurdno da tvrtka s takvim referencama uopće može utjecati na natječajni postupak, po sadašnjim propisima i to je moguće.

Naglašavamo, međutim, da to ne zaustavlja projekt jer je natječaj za izvođenje radova završen i predstoji izbor izvođača, a do sklapanja ugovora zasigurno je moguće izabrati tvrtku koja će radove i nadzirati.

Očekujemo da sve mjerodavne institucije maksimalno ubrzaju postupak za dobivanje izvođača radova i nadzora na ovom prevažnom projektu za Dubrovačko-neretvansku županiju, ali i najvažnijem strateškom hrvatskom projektu. To je obećao i predsjednik Vlade na nedavno održanom sastanku u Dubrovniku. Također očekujemo da se izmjenom propisa onemoguće ovakva ometanja i otezanja postupka javne nabave jer je najvjerojatnije da se radi o manipulacijama.

Župan 

Nikola Dobroslavić’

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist