Aktualno

Župan u Pločama i Staševici

Župan u Pločama i Staševici

Župan Nikola Dobroslavić i tajnik Tajništva Županije Blaž Pezo posjetili su Ploče i Staševicu.

Na radnom su sastanku s gradonačelnikom Ploča Krešimirom Vejićem i predsjednikom Gradskog vijeća Ploča Matom Dugandžićem razgovarali o projektima Županije na području Ploča.
 
Razgovaralo se o pokretanju preddiplomskog studija Financijskog menadžmenta u Pločama, u čemu je  Županija sudjelovala temeljem Programa rada Župana, ali i Sporazuma Županije sa Sveučilištem u Dubrovniku. Župan je podsjetio kako je Senat dubrovačkog sveučilišta donio odluku o ustroju ovog studija te da još predstoji suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja.
 
Gradonačelnik Ploča Vejić i župan Dobroslavić podržali su milijun kuna vrijedan projekt obnove Doma kulture u Kominu, koji predviđa uređenje dvorane za sastanke i društvenih prostorija. Obećali su pronaći model zajedničkog financiranja projekta za koji je već ishođena sva potrebna dokumentacija.
 
Na sastanku, na kojem je bio i načelnik Općine Pojezerje Boro Dominiković, razgovaralo se i o uređenju županijskih cesta na području Ploča te je najavljen skori početak radova na projektu uređenja skretanja za Rogotin.
 
Tema razgovora bila je i reforma Hitne medicinske pomoći u kojoj je Županija umjesto dosadašnjih 14 dobila 28 milijuna kuna, pri čemu su i Ploče dobile povećani broj medicinskog osoblja.
 
Nakon sastanka župan je sudjelovao i na svečanosti uručenja priznanja višestrukim darivateljima krvi koju je u Pločama organizirao gradski Crveni križ.
 
Župan Dobroslavić i tajnik Pezo obišli su, također, Osnovnu škole fra Ante Gnječ u Staševici, u čiju je obnovu i uređenje Županija uložila milijun kuna, a na kojoj je promijenjen azbestni krov, uređene postojeće prostorije te izgrađena dva nova prostora za likovnu i informatičku radionicu.
 
Župan je obišao i gradilište stare škole u Staševici gdje se uređuju društvene prostorije te novi vrtić. Na gradilištu je razgovarao s članovima Udruge branitelja Grada Ploče koji su volontirali na ovim radovima.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist