Natrag
18.8.2017 03:28

facebook

twitter

google

rss

dulist

Župan u Češkoj o prekograničnoj suradnji

18.9.2015 @ 17:41 Dulist Županija

Podijelite:

Župan Nikola Dobroslavić  na seminaru u češkom Liberecu  moderirao je raspravu o aktualnim izazovima za prekogranične regije u Europi, koji je ispred Odbora regija organiziralo Povjerenstvo za kohezijsku politiku i proračun EU (COTER).

Dio je to ukupnih aktivnosti koje župan Dobroslavić obavlja u funkciji izvjestitelja i izrađivača dokumenta Odbora regija na temu:”Jačanje prekogranične suradnje-potreba za boljim pravnim okvirom”, čije se usvajanje očekuje početkom listopada na plenarnoj sjednici Odbora regija u Briselu.

Na seminaru su predočeni konkretni primjeri prepreka poput putovanja radnika na posao preko granice, pitanja vezana za zdravstvo, mobilnost, prometnu infrastrukturu, probleme jezika, te potrebe za zajedničkim djelovanjem u obrani od prirodnih katastrofa.

Svrha ovog seminara sa temom koja je u objektivu trenutnih aktivnosti Odbora regija, je iznalaženje mogućih rješenja za učinkovito uklanjanje prekograničnih prepreka isticanjem uloge lokalnih I regionalnih vlasti u izgradnji Europe bliže građanima uz  pomoć teritorijalne suradnje.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana