Županija

ŽUPAN U BRUXELLESU ‘Za kohezijsku politiku ne postoji alternativa’

ŽUPAN U BRUXELLESU 'Za kohezijsku politiku ne postoji alternativa'
11 October 2017, 125th Plenary Session of the European Committee of the Regions Belgium - Brussels - October 2017 © European Union / Denis Closon

U sklopu Europskog tjedna regija i gradova u Bruxellesu, u kojem je sudjelovao župan Dobroslavić sa suradnicima, službeno je predstavljen Savez za koheziju, koalicija onih koji smatraju da kohezijska politika EU mora ostati jedan od stupova budućnosti Unije.

Savez, koji su osnovala vodeća europska udruženja gradova i regija i Europski odbor regija, poziva na to da se u okviru proračuna EU-a nakon 2020. godine kohezijska politika učini snažnijom, učinkovitijom, prepoznatljivom i dostupnom svim regijama EU-a.

Župan Dobroslavić ovom je prilikom istaknuo kako je kohezijska politika temeljna politika EU.
“Bez nje Europska unija ne bi ostvarila svoj puni smisao. Unatoč poteškoćama u provođenju, kohezijska politika mora opstati, treba ju dalje razvijati, ali ona nema alternativu. Stoga je Savez za koheziju dobrodošla inicijativa, još jedan snažan glas za kohezijsku politiku”, rekao je Župan.

Također, u okviru Europskog tjedna regija i gradova predsjednik Europskog odbora regija Karl-Heinz Lambertz održao je na plenarnom zasjedanju prvi govor o stanju Europske unije sa stajališta regija i gradova, a među temama su bili i izazovi s kojima će se u predstojećim godinama suočavati lokalne i regionalne vlasti u područjima kao što su migracije, zapošljavanje i rast, klimatske promjene, socijalna i teritorijalna kohezija i pokretanje Europske platforme za širokopojasnu mrežu.

Inače, na 15. Europskom tjednu regija i gradova okupilo se više od pet tisuća predstavnika lokalnih vlasti, stručnjaka i aktera u području regionalne politike Europske unije.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist