Natrag
23.9.2017 04:15

facebook

twitter

google

rss

dulist

ŽUPAN U AMSTERDAMU Kako poboljšati život u urbanism sredinama?

1.6.2016 @ 6:33 Dulist Županija

Podijelite:

Župan Nikola Dobroslavić sudjelovao je u radu Foruma EU za poboljšanje rasta i uvjeta življenja u urbanim sredinama.

Forum je u Amsterdamu organizirao Europski odbor regija s ciljem pronalaska novih modela integriranog upravljanja od strane EU na način da se u stvaranje politika i legislative uključe sve razine vlasti te da se ostvari kvalitetna i koordinirana suradnja sa privatnim sektorom i civilnim društvom.

Gradovi su moćni pokretači razvoja i stvaranja novih radnih mjesta kroz koje EU nastoji ostvariti ciljeve, ekonomskog, socijalnog i teritorijalnog rasta, sukladno Strategiji do 2020. godine. Istovremeno, gradovi se svakodnevno suočavaju sa složenim izazovima, demografskim i klimatskim promjenama, nezaposlenošću mladih, te posljedicama migrantske krize.

Forum je rezultirao potpisivanjem sporazuma o urbanom razvoju, kojim se nastoje pronaći modeli koji će uključiti gradove, regionalne i lokalne vlasti u bližu suradnju s institucijama EU u cilju zajedničke pripreme novih politika upravljanja.

Forum je okupio predstavnike Europske Komisije, država članica, relevantne stručnjake te predstavnike lokalne i regionalne samouprave.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana