Županija

ŽUPAN ODGOVORIO SDPOVCIMA ‘Novac iz Doma nije nestao. A gdje ste vi bili 2006.?’

ŽUPAN ODGOVORIO SDPOVCIMA 'Novac iz Doma nije nestao. A gdje ste vi bili 2006.?'

Županijska skupština Dubrovačko-neretvanske županije u petak ujutro održava svoju treću sjednicu u ovom sazivu, a sjednica je tradicionalno otvorena uvijek zanimljivim vijećničkim pitanjima.

-SDP-ovo priopćenje je puno promašeno. Govori se o 880 tisuća kuna nestalog novca. Novac nije nestao, već je riječ o presudi suda po kojem novac koji je Dom za starije zadržao treba platiti izvođaču radova – odgovorio je župan Nikola Dobroslavić na prozivanje županijskih SDP-ovaca u vezi izgubljenog spora dubrovačkog Doma za starije osobe.

-Kad se već o tome zapitkivao, bilo bi dobro da se SDP podsjetio da je postupak obustave sredstava počeo u vrijeme njihovog Upravnog vijeća 2006. godine. Poštujemo odluke suda, a Dom je morao isplatiti novac izvođaču, što nam naravno nije drago – rekao je župan Dobroslavić.

U svom vijećničkom pitanju Kristina Ćurčija (SDP) pitala je župana je li zbog svega ravnateljica Doma podnijela posljedice nakon gubitka spora, kako joj je odgovorio na prošloj sjednici.

-Zašto ste promijenili mišljenje? Danas znate posljedice, zašto niste ništa poduzeli? – pitala je Ćurčija, a Dobroslavić odgovorio:

-Vi poduzmite sve što mislite da trebate. Ništa se nije dvostruko tumačilo. Dom je zadržao sredstva, ona nisu nestala. Oko 400 tisuća kuna. Izvođač je tužio, a pokazalo se da Dom  nije bio u pravu. Jesam rekao da će ravnateljica odgovarati ako je ona pogriješila u procjeni treba li isplatiti sredstva ili ne. Provodimo istragu o tome, ukoliko se utvrdi njena osobna odgovornost – rekao je Dobroslavić, dodavši kako korisnici ne smiju štetovati zbog nečije pogreške.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist