Natrag
17.10.2017 22:14

facebook

twitter

google

rss

dulist

Župan nije podržao smanjeni Program Zavoda za obnovu za 2014. godinu

30.4.2014 @ 10:07 Dulist Županija

Podijelite:

U ponedjeljak, 28. travnja u Zavodu za obnovu Dubrovnika održana je konstituirajuća sjednica Upravnog vijeća ZOD-a pod predsjedanjem novoga predsjednika, gradonačelnika Andra Vlahušića.

Župan Nikola Dobroslavić je na samom početku naglasio članovima Upravnog vijeća nemoguću situaciju u koju je Upravno vijeće Zavoda dovedeno usvajanjem lošeg Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obnovi spomeničke cjeline Dubrovnika, na što su u raspravi mnogi upozoravali, među njima i Dubrovačko-neretvanska županija, protiv kojeg se izjasnilo i Gradsko vijeće Grada Dubrovnika i čije su bitne odredbe stavljene van snage mjerom Ustavnog suda RH.

Stoga su neke točke dnevnog reda morale biti skinute iz rasprave.

– Župan Dobroslavić nije podržao Program obnove spomeničke cjeline Dubrovnika za 2014. godinu, jer se njime predviđa ulaganje od samo 5.384.000 kuna u obnovu spomenika, za razliku od 9.853.000 kuna uloženih u 2013. godini, a da se i ne govori o najavljenoj polovini sredstava koji se planiraju naplatiti od ulaznica na gradske zidine – javljaju iz Dubrovačko-neretvanske županije.

U raspravi je utvrđeno da je neizvjesno i financiranje ‘hladnog pogona’ Zavoda budući da u Državnom proračunu nisu predviđena sredstva za financiranje plaća i materijalnih troškova Zavoda koja je Ministarstvo kulture prema izglasanom Zakonu obvezno osigurati.

Upravno vijeće primilo je na znanje namjeru ravnateljice Ivanke Jemo o odlasku u mirovinu te će se raspisati natječaj za ravnatelja/icu.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana