Natrag
19.9.2017 22:38

facebook

twitter

google

rss

dulist

Župan na Odboru regija EU o prekograničnoj suradnji

14.10.2015 @ 13:20 Dulist Županija
3;3

Podijelite:

Dokument mišljenje “Jačanje prekogranične suradnje – ima li potrebe za boljim regulatornim okvirom”, koje je kao izvjestitelj izradio voditelj hrvatske delegacije u Odboru regija, župan Nikola Dobroslavić jednoglasno je usvojen na plenarnoj skupštini Odbora regija EU.

Kako ističu iz Dubrovačko-neretvanske županije, ovo je prvi put da je hrvatski član pripremio neko mišljenje za Odbor regija EU.

U radu skupštine župan Dobroslavić je sudjelovao u raspravi sa Philom Hoganom, povjerenikom Europske komisije za poljoprivredu i ruralni razvoj. Također, u radu skupštine je sudjelovala i Federice Mogherini, visoka predstavnica Unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku te potpredsjednica Europske komisije. Raspravljalo se o ulozi regionalnih i lokalnih vlasti u kontekstu vanjskog djelovanja EU.

U sklopu Otvorenih dana EU župan Dobroslavić je održao izlaganje na temu ‘Potreba za novim pravnim alatima u prekograničnim regijama’ na seminaru luksemburškog ministarstva za održivi razvoj i infrastrukturu.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana