Županija

Župan Dobroslavić na skupštini MedCities

Župan Dobroslavić na skupštini MedCities

U Dubrovniku se ovih dana održava godišnja skupština mreže mediteranskih gradova MedCities.

Mreža MedCities je ujedno i član stalne Skupštine regionalnih i lokalnih vlasti Euro Mediterana (ARLEM) koju je na ovoj skupštini kao izaslanik predsjednika Odbora regija EU Markku Markkula zastupao župan Nikola Dobroslavić.

Župan je pritom u kontekstu politike EU prema susjedstvu naglasio da je cilj istaknuti ulogu lokalnih i regionalnih vlasti kao strateških partnera za dobro upravljanje i uspješan razvoj, te provedbu kohezijske politike na prostoru južnog i istočnog Mediterana kao i dovesti Euro-mediteransku suradnju bliže građanima i njihovim potrebama u svakodnevnom životu. Istaknuo je pritom i mogućnosti kroz INTERREG program EU usmjeren na razvoj i suradnju sa susjednim zemljama.

Cilj Skupštine regionalnih i lokalnih vlasti Euro Mediterana (ARLEM) je dati lokalnim i regionalnim predstavnicima Euro-mediteranskog partnerstva platformu za uspostavu izravnog dijaloga s europskim institucijama, te pružiti mogućnost za strukturni dijalog partnera u području trgovine i gospodarstva, te promicanja stvaranja novih radnih mjesta.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist