Županija

Župan Dobroslavić i ministar Marić posjetili Metković

Župan Dobroslavić i ministar Marić posjetili Metković

Župan Nikola Dobroslavić u utorak je, zajedno s ministrom državne imovine Goranom Marićem, boravio u Metkoviću.

Tom prigodom su župan i ministar u pratnji domaćina – gradonačelnika Metkovića Dalibora Milana, svojih suradnika, ravnatelja Opće bolnice Dubrovnik Marija Bekića, ravnatelja Doma zdravlja Metković Mihovila Štimca te gradonačelnika i načelnika s područja Neretve obišli prostore buduće Dnevne bolnice Metković.

Župan Dobroslavić je kazao kako je jučerašnjim potpisivanjem ugovora kojim je zgrada bivšeg Suda dana na korištenje Dubrovačko-neretvanskoj županiji napravljen još jedan korak više u programu unaprjeđenja zdravstva u Županiji. Ministar Marić izrazio je zadovoljstvo ovim projektom te kazao kako vjeruje da će ovi prostori, uz korištenje sredstava iz EU fondova, što prije biti u funkciji zdravlja građana.

Nakon obilaska održan je zajednički sastanak ministra i Župana sa svim načelnicima i gradonačelnicima s područja Neretve.

Ministar Marić je tom prilikom načelniku Općine Pojezerje uručio Odluku kojom se Općini ustupaju prostorije zgrade u Kobiljači za potrebe društvenog doma te je istaknuto da je ovo konkretan rezultat prošlog radnog sastanka ministra s predstavnicima lokalne samouprave. S gradonačelnikom Metkovića Daliborom Milanom ministar je potpisao ugovor koji je temelj još jednog velikog projekta, a kojim Republika Hrvatska na čestici zemlje u svom vlasništvu ustupa Gradu Metkoviću pravo građenja u svrhu rekonstrukcije odlagališta otpada Dubravica.

Na sastanku su gradonačelnici i načelnici ministru Mariću iznijeli svoje potrebe i planirane projekte, a ministar je obećao da će do kraja godine u svakoj općini i gradu biti riješen po jedan predmet.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist