Županija

Župan čestitao Uskrs, pravoslavni Uskrs i Pesah

Župan Nikola Dobroslavić

Čestitku za Uskrs svim sugrađanima uputio je župan Nikola Dobroslavić.

„Poštovani sugrađani,
Dolazi nam najveći kršćanski blagdan Uskrs.
Uoči Uskrsa jačamo svoju duhovnost i svoju vjeru. Uskrs za nas znači pobjedu dobra nad zlom, pobjedu života nad smrću, znači nadu i vjeru u bolju budućnost.
Želim vam da uskrsne blagdane provedete u miru i zadovoljstvu sa svojim najmilijima.
Sretan vam i blagoslovljen Uskrs!“

Također, župan je uskrsnu česetitku uputio i dubrovačkom mons. Mati Uziniću:

„Preuzvišeni Oče biskupe,
Pozvani da dijelimo slavu uskrsnulog Spasitelja, njegovu pobjedu nad smrću i grijehom, s brigama koje nas pritišću svakodnevno, želimo da nas obasja svjetlo uskrsne nade.
Kroz vrijeme korizme i dane Velikog tjedna odricanjem, iskupljenjem za svoje grijehe, noseći životno breme pripremamo se za novi početak. Kročimo u susret svjetlu Uskrsa s nadom i vjerom da nakon pokore dolazi vrijeme mira i blagostanja.
Duboko sam uvjeren da su svi koji su pozvani dijeliti slavu uskrsnuća spremni na izgradnju kvalitetnijih i zdravijih međuljudskih odnosa, sretnije obitelji, boljeg i kvalitetnijeg društva.

U ime Dubrovačko-neretvanske županije i u svoje osobno želim Vam sretan i blagoslovljen Uskrs!“

Župan Dobroslavić uputio je također uskrsnu čestitku i nadbiskupu splitsko-makarskom mons. Marinu Barišiću pod čiju nadbiskupiju potpada i dolina Neretve.

Povodom obilježavanja pravoslavnog Uskrsa župan Nikola Dobroslavić uputio je čestitku parohu Vladanu Perišiću i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti. Tekst čestitke u nastavku:

„Poštovani gospodine Perišić,
u ime Dubrovačko-neretvanske županije i u svoje osobno ime, Vama i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti želim sretan i blagoslovljen Uskrs.
Najveći kršćanski blagdan provedite u miru, a njegovu radost i blagoslov podijelite sa svojim bližnjima, ispunjeni nadom, ljubavlju i optimizmom.“

Župan je još ranije uputio čestitku povodom najvećeg židovskog blagdana Pesaha predsjednici Židovske općine u Dubrovniku Sabrini Horović i svim pripadnicima židovske vjeroispovijesti.

”Poštovana gospođo Horović,
u prigodi blagdana Pesaha, Vama i svim pripadnicima Židovske općine u Dubrovniku upućujem čestitku u ime Dubrovačko-neretvanske županije i u svoje osobno ime.
Najveći židovski blagdan Pesah, blagdan nade i vjere u bolji život, podsjeća nas kako je sloboda temelj dobrobiti i napretka svake ljudske osobe. Naša kontinuirana i predana suradnja te skladan suživot u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Dubrovniku svjedoči kako uistinu njegujemo i cijenimo slobodu. Uvjeren sam kako ćemo to činiti i ubuduće!
Želim Vam da Pesah provedete u miru, ljubavi i radosti sa svojim najbližima.
Hag Pesah sameah!“

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist