Županija

ŽUPA DUBROVAČKA Subvencije djeci koja pohađaju vrtić ili školu u Dubrovniku

ŽUPA DUBROVAČKA Subvencije djeci koja pohađaju vrtić ili školu u Dubrovniku

Općinsko vijeće Općine Župa dubrovačka na svojoj 28.sjednici usvojilo je odluke kojima se reguliraju prava djece i roditelja koji imaju prebivalište u Župi dubrovačkoj, a osnovnu školu i dječji vrtić pohađaju izvan mjesta stanovanja.

Izmjenom Odluke o socijalnoj skrbi na sjednici vijeća, jednaka prava na subvencioniranje troškova prijevoza omogućena su i učenicima osnovnih škola koji nastavu pohađaju na području Grada Dubrovnika. Stupanjem na snagu ove odluke svim osnovnoškolcima s područja Župe dubrovačke omogućena je kupnja povoljnije mjesečne pokazne karte u iznosu od 50 posto ukupne cijene, odnosno 100 kuna.

Podsjetimo, po zahtjevu načelnika Nardellija, početkom školske godine su izjednačeni svi učenici osnovne škole s područja Župe dubrovačke kojima je omogućena povoljnija kupnja mjesečne karte za odlazak na izvannastavne aktivnosti. Pravo na subvenciju pokaznih karata moći će se ostvariti od travnja 2017.godine.

Općinsko vijeće donijelo je pozitivnu odluku za djecu koja pohađaju dječji vrtić izvan mjesta stanovanja. Pravo na subvencioniranje troškova dječjeg vrtića mogu ostvariti roditelji koji zadovoljavaju sve uvjete sukladno Pravilniku o upisu djece u Dječji vrtić Župa dubrovačka, a koji su zbog nedovoljnog broja slobodnih mjesta u župskom dječjem vrtiću svoje dijete upisali u drugi (privatni) vrtić.

Maksimalna visina mjesečne subvencije koju roditelji mogu ostvariti za djecu koja pohađaju vrtiće izvan ustanove Dječjeg vrtića Župa dubrovačka je razlika ekonomske cijene utvrđene za tekuću pedagošku godinu i visine iznosa kojeg roditelji plaćaju u Dječjem vrtiću Župa dubrovačka.

Zahtjev za ostvarivanjem ovog prava podnosi se Odsjeku za društvene djelatnosti i kulturu Općine Župa dubrovačka početkom pedagoške godine, a nakon objavljene bodovne liste Dječjeg vrtića Župa dubrovačka.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist