Aktualno

Znate da su uhljebi dobili svoj novi portal?

Znate da su uhljebi dobili svoj novi portal?

Jeste li znali kako je nedavno pokrenut portal posvećen najvećoj sposobnosti podobnog Hrvata?

Uhljeb.info portal je iza kojeg stoji Civilna platforma Istre odnosno bivša GONG-ovka Suzana Jašić te poduzetnica i aktivistica Marina Ladavac Sertić.

‘Stranica služi da pozove na suradnju u uvođenju reda u pojam ‘uhljeb’. Želimo da uhljebljivanje zaista postane društveno gadljiva pojava i da osvijestimo politički klijentelizam sa njegovim posljedicama. Isprva smo se mislili ograničiti na Istru, ali kako politički klijentelizam nije samo ekskluzivno istarsko pravo pa smo odlučili priču dignuti na nacionalnu razinu.

Često se počelo isticati kako su svi zaposleni u državnim službama uhljebi, ali to nije točno. Njih ima tamo vjerojatno najviše, ali politički klijentelizam metastazirao je u svim porama društva’, kazala je Jašić i dodala kako im je želja surađivati sa što većim brojem građana i novinara.

‘Ne bi htjeli jahati na valu histerije i prozivanja. Cilj nam je objaviti samo provjerene i pouzdane informacije kako bismo izbjegli i potencijalne tužbe jer to je područje iznimno sklisko’, istaknula je za tportal.hr

Čast da bude prvo ime u Aleji uhljeba pripalo je HDZ-ovu kralju otpremnina Željku Krapljanu, a svi oni koji se žele igrati na stranici mogu naći i kviz za identificiranje uhljeba.

Pročitajte još

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist