Grad

Zlatni dubrovački vaterpolisti na prijemu kod gradonačelnika i župana

Zlatni dubrovački vaterpolisti na prijemu kod gradonačelnika i župana

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i župan Nikola Dobroslavić primili su danas zlatne dubrovačke vaterpoliste, hrvatske reprezentativce i osvajače titule Svjetskih prvaka na prvenstvu održanom u Budimpešti.

Ovom prilikom gradonačelnik Franković još jednom je čestitao dubrovačkim vaterpolistima na veličanstvenom uspjehu i pobjedi ističući kako je Grad Dubrovnik uvijek bio i bit će partner vaterpolskom klubu Jug CO i njegovim igračima. Uz gradonačelnika, ovom prijemu prisustvovale su zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i privremena pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Marijeta Hladilo.

– Dubrovnik i Jug su oduvijek bili jedno. Vaši uspjesi su neupitni kao i financijska potpora Grada Dubrovnika. Iskreno se veselimo svakom vašem novom uspjehu kao i uspjesima vaših najmlađih članova jer sport je naša budućnost – kazao je gradonačelnik Franković.

I župan im je još jednom čestitao na veličanstvenoj pobjedi i naglasio da je to rezultat njihovog dugogodišnjeg predanog rada i truda.

-Želim vam još jednom čestitati na sjajnom uspjehu, oduševili ste cijelu Hrvatsku, a posebno Dubrovnik i našu županiju. Nije lako biti svjetski prvak, igrali ste veličanstveno. Zahvalni smo na radu i trudu koji stoji iza takvog uspjeha i ponosni smo na vas – kazao je župan na prijemu u Palači Ranjina, na kojemu su bili i njegovi zamjenici Žaklina Marević i Joško Cebalo.

Kapetan Hrvatske vaterpolske reprezentacije Sandro Sukno uručio je županu loptu s potpisima svojih suigrača koji su također od župana dobili prigodne poklone.

Podsjetimo, Hrvatska vaterpolo reprezentacija pobjedom u finalu nad Mađarskom (8-6) osvojila naslov svjetskih prvaka, a čak osam članova zlatne reprezentacije su sadašnji i nekadašnji članovi VK Jug CO. Marko Bijač, Marko Macan, Loren Fatović, Maro Joković, Andro Bušlje, Sandro Sukno, Luka Lončar, i Xavi Garcia ispisali su novu stranicu povijesti dubrovačkog i hrvatskog vaterpola.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist