SportŽupanija

ZLATNE BLIZANKE KOD ŽUPANA ‘Razbijaju’ konkurenciju i ciljaju Tokio

ZLATNE BLIZANKE KOD ŽUPANA 'Razbijaju' konkurenciju i ciljaju Tokio

Državne prvakinje u dvojcu na pariće u veslanju, članice VK Ošjaka, sestre blizanke Ivana i Josipa Jurković, bile su u četvrtak ujutro gošće župana Nikole Dobroslavića u Palači Ranjina.

-Ovim prijemom htjeli smo pokazati kako Županija cijeni uspjeh sestara Jurković. Njih dvije su najuspješnije te su prave promotorice svog športa i mjesta. Naravno, nema uspjeha bez brige zajednice, roditelja, kluba, trenera, premda su rad i talent sportaša najvažniji. Sretni smo što su uspjele i to smatramo važnim ne samo za njihovo mjesto Vela Luku i otok Korčulu, već za cijelu županiju – istaknuo je tom prilikom župan Dobroslavić.

-U Zagrebu na državnom prvenstvu je bilo odlično, a sad nas čeka međunarodna regata Croatia Open, koja će biti kvalifikacijska za nastup u reprezentaciji na Europskom prvenstvu u Njemačkoj te na Svjetskom prvenstvu u Litvi. Treniramo uz veliku podršku roditelja i trenera. Sad smo u fazi priprema pa imamo treninge dvaput dnevno. Ujutro u 6 prije škole te u 17 sati nakon škole -istakle su na prijemu zlatne blizanke Jurković, dodavši kako su im najveći cilj Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Podsjetimo, u listopadu 2016. Ivana i Josipa su postale juniorske prvakinje Hrvatske, što im je ukupno osma titula najboljih u državi u šest godina natjecanja. Na prijemu su bili i trener sestara Jurković Tino Dragojević te županijska pročelnica za obrazovanje, kulturu, znanost i šport Marijeta Hladilo.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist