Politika

Zlatko, ostani!

Zlatko, ostani!

Mogućim odlaskom Zlatka Komadine (SDP) s položaja ministra mora, prometa i infrastrukture na gubitku bi, po svemu sudeći, mogao biti i Dubrovnik.

Naime, oporavak ministra Zlatka Komadine odvija se sporije od očekivanog, što je u javnosti potaklo sumnje u njegovu smjenu, premda takvu mogućnost zasad kategorički odbija i sam premijer Milanović. No, zašto i kako je ministar Komadina bitan za budućnost Dubrovnika?

Ključna karika u ministrovoj vezi s Gradom je njegova stranačka kolegica, saborska zastupnica i zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac-Bonačić koju s ministrom veže čvrsto prijateljstvo, a valja se također prisjetiti kako je ministar bio i svat na vjenčanju jedne od njenih kćeri.

Kad je Komadina izabran za ministra, dubrovačka javnost očekivala je da će Šimac-Bonačić, svjesna kako dionice gradonačelnika Andra Vlahušića trenutno na obje strane Markova trga ne pizaju previše, upravo koristeći poziciju svog prijatelja ministra, pokušati u Zagrebu progurati neke za Dubrovnik bitne projekte.

Također, ne treba posebno naglašavati kako bi ostanak Zlatka Komadine na čelnoj poziciji u jednom od razvojno zanimljivijih ministarstava omogućio dubrovačkoj zamjenici gradonačelnika da postavi neke svoje ljude na ključnim mjestima u nadzornim odborima državnih tvrtki iz portfelja Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Hrvatske ceste i Lučka uprava pritom se svakako mogu smatrati najzanimljivijima, a prema službenim vijestima iz Vlade, još uvijek nijedno dubrovačko ime nije popunilo fotelju nekog nadzornog odbora tvrtki pod kapom ministra Komadine.

Međutim, dok Komadina boluje, u ministarstvu se podjela fotelja po nadzornim odborima nastavlja te je zanimljivih u utjecajnih fotelja u nadzornim odborima sve manje.

Produljenje ministrovog bolovanja ujedno znači kako će se neke odluke o početku ili nastavku ključnih projekata dodatno otegnuti. Kad je o Dubrovniku riječ, pritom treba imati na umu odluku o koncesiji za marinu Gruž, koju je dužno donijeti upravo Ministarstvo mora, ali je projekt zapeo nakon osnivanja povjerenstva te se čeka idući ministrov potez.

Dubrovčani bi u svakom slučaju trebali ministru Komadini poželjeti brz oporavak i povratak na posao, jer projekti koji bi Dubrovniku možda dali ključan zamah za korak naprijed stoje zamrznuti i čekaju da ih se 'netko gore' sjeti i konačno krene ostvarivati.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist