Natrag
20.8.2017 19:31

facebook

twitter

google

rss

dulist

ŽIVOTNA PRIČA Teška borba za kisik urodila plodom, ali problemi ipak ostaju!

14.4.2014 @ 7:43 Mia Njavro Zanimljivosti

Podijelite:

Nedavno su u medijima istupili roditelji djece s invaliditetom koja su korisnici boca s kisikom, ističući kako odluke Pravilnika o ortopedskim i drugim pomagalima niti malo nisu u skladu sa stvarnim potrebama djece i odraslih ovisnih o terapiji kisikom.

Nakon razgovora i susreta s HZZO-ovim Upravnim vijećem, neke stvari su se ipak ‘pomakle na bolje’, no u razgovoru s Dženitom Lazarević iz Udruge ‘Poseban prijatelj’, naše sugrađanke koja je ujedno i dio radnog tima ‘Pomozimo djeci s invaliditetom’, koji je uspio izmijeniti odluke Pravilnika u korist djece i roditelja, otkrili smo kako problemi još ni izdaleka nisu riješeni.
Naime, krajem siječnja HZZO je donio odluku da se osiguranim osobama, koje su ostvarile pravo na bocu s kisikom sukladno Pravilniku o ortopedskim i drugim pomagalima, omogućuje opskrba i punjenje boca kisikom na teret sredstava obveznog zdravstvenog osiguranja. Međutim, u toj odluci pojavio se problem, kojeg Lazarević raščlanjuje od početka.
– Još 2012. godine roditelji su se udružili preko Facebook grupe ‘Pomozimo djeci s invaliditetom’. U toj grupi od preko 3 tisuće članova izabrano je nas deset koji smo u radnom timu te grupe, koji je održao i prosvjed 14. prosinca 2012. godine, s time da smo imali nekih desetak točaka koje smo uputili Ministarstvima, dakle ne samo zdravlja, već i školstva, rada te socijalne skrbi. Bitno je da smo poslije toga počeli izlaziti u medijima te su se neke stvari konačno počele događati. Našli smo se već 22. siječnja 2013. godine,na sastanku s predstavnicima ministarstava te školstva. Tada smo im dali prijedloge i načine na koje se neke stvari mogu riješiti – ističe Lazarević.

Što nam je još rekla Dženita Lazarević, koji problemi ih more i što sve proživljavaju pročitajte u tiskanom izdanju DuLista.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana