Aktualno

‘Život u Gradu gubi svako dostojanstvo!’

'Život u Gradu gubi svako dostojanstvo!'

Gradska vijećnica HDZ-a Dubravka Marunčić uputila je otvoreno pismo gradonačelniku Andru Vlahušiću, a vezano za trenutno stanje u Gradu, kojeg prenosimo u cijelosti.

'Poštovani Gradonačelniče grada Dubrovnika, gospodine Vlahušiću!

Kao gradska vijećnica koja sam višekratno u proteklim mandatima naglašavala i negodovala za stanje u Gradu, posebno među zidinama, a izazvana sramotnim pojavljivanjem ugostiteljskog objekta pod gradskim mirima u parku u Pilama, želim ponovo ukazati na stanje u Gradu kakvo naš Grad ne zaslužuje i nad kojim smo dužni i te kako se zamisliti.

Da je stanje u Gradu, što se tiče korištenja javnih površina, na rubu kaosa, bijelodano je kako našim sugrađanima kao i našim turistima.

Jer život u Gradu, pod ovim uvjetima, gubi svako dostojanstvo.

Dakle, zadnji je čas da se nađe i osigura mjera, toliko svojstvena kulturi života koju baštinimo.

Mjera koja će u isto doba osigurati dostojan život naših sugrađana,dobru zaradu onima koji u njemu gospodarski djeluju,te turistima da dožive naš Grad kao mjesto ljepote, sklada i dobrodošlice.

Nužno je revidirati Plan korištenja javnih površina, zdravim razumom osigurati tzv. evakuacijske prolaze i sl. te osigurati dostojanstveni život stanovnicima, kao i zaradu onima koji je koriste.

Činjenica je, nažalost, da se našom ignorancijom nad stanjem u Gradu ne pokazuje dovoljna briga i poštovanje prema našim sugrađanima.
Također, pozivam sve političke opcije u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika da budu potpora za održavanje hitne tematske sjednice kojoj će biti jedina tema „Održivi  život u Gradu Dubrovniku“.

Najprije kao građanka, a zatim i kao gradska vijećnica koja se zalaže za održivi razvoj Grada,  ne bih željela da se, parafrazirajući Hemingwaya, upitamo “Kome zvono zvoni?“ i  da naš odgovor, ne daj Bože, bude „Tebi, Grade, zvono zvoni!“.

Dubravka Marunčić,dipl.iur.
Gradska vijećnica HDZ-a'

Dubrovnik, 22.kolovoza 2013.

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist