Sport

Živković pobjednik polumaratona, Madeško treća u utrci na 32 kilometra

Živković pobjednik polumaratona, Madeško treća u utrci na 32 kilometra

Tri utrke, tri dana i dva puta penjanje na pobjedničko postolje – kratki je sažetak utrka u kojima su sudjelovali članovi Atletskog kluba Dubrovnik Nela Madeško i Ante Živković.

Nela Madeško nastupila je na 10. Mosor Grebeningu koji se održao u subotu, 14. svibnja u Gatima u organizaciji Planinarsko- ekološke udruge “Gata”. U utrci dugoj 32 kilometra s istrčanim vremenom od 8:17:17 Madeško je u cilj utrčala kao treća žena. Postignuti rezultat osigurao joj je i apsolutnu pobjedu Proljetnog Treking Kupa u konkurenciji žena, a zbrajali su se rezultati svih pet utrka Proljetnog Treking Kupa.

Ante Živković nastupio je na Novalja Lun polumaratonu koji se održao, tu subotu u Novalji. U konkurenciji od 63 trkača i trkačice istrčano vrijeme od 1:16:51 Živkoviću je bilo dovoljno da prvi utrči u cilj i ostvari pobjedu.
Na Novaljskom polumaratonu sudjelovale su i članice Škole trčanja Dubrovnik Helena Radić i Monika Jukić.

Nakon pobjede u Novalji Živković je nastupio i na brdskoj utrci Boroša jednoj od najstarijih planinskih utrka u Hrvatskoj. Utrku dugu 13.7 kilometara koja završava na 1031 metar nadmorske visine Živković je istrčao za jedan sat i devet minuta, te u ukupnom poretku zauzeo osmo mjesto.

Osim Mosor Grebeninga, Novaljskog polumaratona i Boroša Madeško i Živković sudjelovali su i u utrkama Duvanjske trkačke lige koju organizira Atletski klub Puls iz Tomislavgrada.
U utrci dugoj 10 kilometara pobjedu je odnio Ante Živković istrčavši utrku za 39:45. Madeško je sudjelovala u utrci na pet kilometara istrčavši je za 25:01.

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist