Crna kronika

‘Živim život bez nasilja’ u Orebiću

'Živim život bez nasilja' u Orebiću

Nastavkom aktivnosti u sklopu kampanje ‘Živim život bez nasilja’, kojeg provodi Ministarstvo unutarnjih poslova uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, danas 20. svibnja u Orebiću održat će se niz aktivnosti usmjerenih na prevenciju svih oblika nasilja i izgradnji kulture nenasilja kod mlade populacije.

Tako će se od 10.45 do 11.30 sati u općinskoj sali u Orebiću, učenicima sedmih i osmih razreda OŠ Orebić i OŠ Trpanj održati interaktivna radionica. Gdje i kako mogu zatražiti pomoć i zaštitu od svih oblika nasilja, važnost izgradnje pozitivnih odnosa s okolinom i komunikacije u odnosima, te kultura nenasilja samo su dio zanimljivih informacija na koje će se učenici uputiti tijekom radionice koju će održati policijski službenik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i predstavnik Udruge Status M.

Nadalje, od 11.50 do 12.50 sati, također u općinskoj sali u Orebiću, održat će se tematska predstava ‘Nasilje, za nasilje nema opravdanja’. Predstava je dio THE/ARTO projekta gdje se djeca educiraju kroz umjetnost, a koji su u Hrvatskoj pokrenuli poznati dramski umjetnik Zijah Sokolović i Dražen Šivak, glumac i asistent na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. U predstavi se daje oko 160 primjera svakodnevnog nasilja od psihološkog, fizičkog, ekonomskog i seksualnog, ali i načini kako se jasno oduprijeti nasilju.

Cilj ovih preventivnih aktivnosti je senzibiliziranje javnosti na problem nasilja te poticanje građana, a posebno žrtava, na prijavljivanje obiteljskog nasilja.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska poziva djecu, mlade, medije i cjelokupnu javnost da podrže kampanju ‘Živim život bez nasilja’, odnosno borbu protiv nasilja nad ženama, nasilja u obitelji i nasilja među mladima.

Pročitajte još

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist

[VIDEO] Pogledajte trenutke požara na Postiri. Sreća da nitko nije stradao

Dulist