GradPolitika

Željko Raguž za DuList: Ako netko misli da im je bolje bez nas, sretan im put svima!

Željko Raguž za DuList: Ako netko misli da im je bolje bez nas, sretan im put svima!

Nakon nedjeljnih izbora najviše razloga za zadovoljstvo ima Dubrovačka stranka, odnosno Dustra. Njezin predsjednik Željko Raguž u utorak ujutro nije krio svoje zadovoljstvo pozicijom ‘jezička na vagi’, a kako će se postaviti sa svoja tri mandata otkrio je u razgovoru za DuList.

Gotovi su izbori, po izjavama koje ste davali početkom tjedna zadovoljni ste rezultatom?
Zadovoljni jesmo, ali dio političkih oponenata i dio javnosti je smatrao da je sve prenapuhano i da nećemo dobiti tri posto, a ne tri vijećnika. Nije slučajno da su nas prije tri mjeseca stavljali u statističku grešku. Pokazali smo svima da se rodila jedna odlična priča i da nam je ovaj rezultat samo podstrijek za daljnje rezultate.

D’hondt je htio da su vaše tri ruke jezičak na vagi, opišite nam trenutak kad ste shvatili da ste u boljoj poziciji nego Pero Vićan?
Nismo se osvrtali na nikog drugog, zadovoljni smo s našim rezultatima. D’hondt je napravio zanimljivu stvar. Mi nećemo bezglavo ići u vlast. Sjest ćemo sa svima i u sljedećem razdoblju vidjeti kakvu ćemo odluku donijeti.

Izbori su ispit snaga, je li vas iznenadio izbori rezultat drugih opcija u Gradskom vijeću?
Nije jer nisam ni mislio da će netko od njih imati više. HNS živi na brendu Andra Vlahušića tako da mislim da su puno i ostvarili. SDP me nije iznenadio s dva mandata jer je to stranka koja dugi niz godina nema niti glavu niti rep, a DDS me ne može iznenaditi jer zadnjih 15-ak godina osvaja tri mandata, osim zadnji put kada su imali četiri ruke.

Znači li to da nema poziva na potporu određenom kandidatu?

Razgovor u cjelosti pročitajte samo u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist