Grad

ŽELJKO RAGUŽ ‘Veliki borci za Grad sad podržavaju nove stolove i stolice’

ŽELJKO RAGUŽ 'Veliki borci za Grad sad podržavaju nove stolove i stolice'

Zamjenik gradonačelnika Željko Raguž održao je danas sastanak s Povjerenstvom za javne površine, koji je prvi put bio otvoren za javnost.

Sve kako bi istaknuo kako od 1. listopada ove godine Povjerenstvo postaje tehničko, kada je u pitanju povijesna jezgra budući da je gradonačelnik odlučio kako se u iduće tri godine neće odobravati novi zahtjevi za stolove i stolice.

No, usprkos tome, ovih je dana stigao zahtjev dvojice obrtnika za dodjelu javne površine u Širokoj ulici (u dijelu od Ulice od Puča prema Za Rokom) gdje dosad nikad nije bilo stolova i stolica.
Zahtjev podržavaju, objasnio je Raguž, svi klubovi vijećnika u Gradskom vijeću, pa i oni koji su dosad govorili kako je grad prenapućen i kako se broj stolova i stolica treba smanjiti.

– Čisto da budemo vrlo jasni da ne bude da smo mi protiv toga – rekao je Raguž, dodavši da bi se za usvajanje ovakvog zahtjeva trebao mijenjati i zaključak iz 2013. godine kojim je zabranjeno davanje u zakup javnih površina na Stradunu, u Širokoj ulici, Ulici od Puča, Boškovićevoj…

Također je istaknuo kako gradonačelnik planira ovlasti o dodjeli javnih površina u iduće tri godine, a u nekim iznimnim situacijama prebaciti na Gradsko vijeće.
– Svjedoci ste velikih boraca za grad koji su stalno govorili kako je prenapućen grad, kako ne smije biti više stolova i stolica, a sada ti isti podržavaju zahtjev za stolove i stolice u Širokoj ulici, na dijelu gdje oni nikada nisu bili dozvoljeni – rekao je Raguž.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist