Politika

ŽELJKO RAGUŽ Ako HDZ prihvati naš program, blizu smo dogovoru

ŽELJKO RAGUŽ Ako HDZ prihvati naš program, blizu smo dogovoru

Željko Raguž, predsjednik DUSTRA-e, koja je na izborima dobila tri vijećnička mandata, istaknuo je kako su u fazi pregovaranja za sastavljanje većine u Gradskom vijeću.

Iako odluka nije donesena, nekako se dalo naslutiti kako je DUSTRA vrlo blizu odluke o sastavljanju većine s HDZ-om.

-Osnovali smo se prije dvije godine i ovaj rezultat je zaista odličan. Pojedinačno imamo najbolji rezultat nakon HDZ-a. Druga smo stranka u gradu, što pokazuju naši rezultati – rekao je Raguž čestitavši i ostalim političkim akterima na rezultatima, a posebno HDZ-u koji je osvojio deset mandata.

-Mi nismo stranka koja preferira niti lijeve niti desne, to smo govorili i prije, a govorimo i sada. Tko uvaži naš program bit će bliže tome da dobije podršku DUSTRA-e, ali nepobitna činjenica govori da HDZ ima deset mandata i da su mu za većinu potrebne tri ruke. Ako budu fer i korektni, ako budu htjeli prihvatiti stvari iz našeg programa onda su i blizu dogovora s nama. Ako ne, nije sramota biti u oporbi, ali sve će se znati kroz nekoliko dana. Vrijeme će pokazati što i kako. Bit ćemo glasni u Gradskom vijeću – rekao je među ostalim Raguž.

Rikard Rossetti koji je Ragužu bio kandidat za zamjenika istaknuo je kako će DUSTRA u Gradskom vijeću biti ‘konstruktivna, neće rušiti proračune te će nastojati biti vaga koja će ovom gradu dati boljitak u svakom pogledu’.
-Treba respektirati rezultat HDZ-a s deset vijećnika. Njima je sigurno vrlo lako sastaviti većinu. Tko će biti gradonačelnik ne znam, ali ja uvijek navijam za opciju da gradonačelnik i Gradsko vijeće budu na istoj strani kako ne bi dolazilo problema s proračunom, kod donošenja odluka… jer grad tada ide bolje naprijed. Nikoga ne zovemo, sa svima pregovaramo, ali treba biti pošten i reći da je teško složiti većinu na ovoj drugoj strani. Tu su heterogeni interesi i nije lako sve to složiti za većinu. Vidjet ćemo kroz naredne dane – rekao je Rossetti.

Odgovarajući na novinarsko pitanje hoće li dati podršku nekome od dva gradonačelnička kandidata budući da je Rossetti istaknuo kako je po njegovom mišljenju uvijek bolje da su i gradonačelnik i Gradsko vijeće na istoj strani, Raguž je rekao kako je netko tko ima deset mandata u prednosti nad onim koji ima tri.
-Gradsko vijeće je jedno, a gradonačelnik drugo. Da bi mogli provoditi neke svoje programe, naravno da se puno lakše može dogovoriti s onim tko ima deset, a netko tko ima tri, budimo realni, nema nikakve šanse da uopće sastavi većinu. Odluku će donijeti glavni odbor DUSTRA-e – rekao je Raguž najavivši sastanak odbora već za četvrtak.

Pročitajte još

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist

ZA TRI GLASA Ava Karabatić ostvarila bolji rezultat od ministrice Obuljen Koržinek

Dulist

[FOTOGALERIJA] MATO FRANKOVIĆ HDZ je u Dubrovniku apsolutni pobjednik!

Dulist