DuList IN

ŽELITE MANJI STOMAK? Prvo izbacite ove namirnice!

ŽELITE MANJI STOMAK? Prvo izbacite ove namirnice!

Koliko vam se puta dogodilo da se ujutro gledate u ogledalo i sviđa vam se što vidite, a već poslijepodne ili navečer primjećujete kako vam trbuh izgleda gotovo dvostruko veće?

Razlog nije debljanje preko noći već vaše dnevne navike koje izazivaju nadutost i podbuhlost, a time i vizualno povećavaju trbuh. Želite li u samo 6 dana smanjiti šlauf oko struka i uskočiti u omiljeni komad odjeće bez straha pridržavajte se ovih 6 pravila.

Smanjite unos soli
Sol jelu daje bogatiji okus, no ovaj začin zadržava vodu u tijelu što uzrokuje osjećaj podbuhlosti, a time i povećava vaš trbuh. Dakle, slane grickalice i brza hrana su tijekom sljedećeg tjedna zabranjeni.

Smanjite unos ugljikohidrata
Bijeli kruh za doručak i riža ili tjestenina za ručak mnogima su dio svakodnevne prehrane. No ove namirnice su prepune ugljikohidrata te nisu prijatelj vaše linije ni trbuha i zato ih izbacite iz prehrane.

Za doručak radije jedite hranu bogatu proteinima poput jaja i sira, a za ručak naglasak stavite na povrće ili, ako baš volite rižu, pripremite onu integralnu.

Zaboravite na mlijeko
Intolerancija na laktozu može izazvati probleme s probavom i snažan osjećaj nadutosti. Ako iste sigurni spadate li i vi u tu skupinu probajte barem na tjedan dana izbaciti mlijeko iz prehrane. Kavu obogatite sojinim ili bademovim mlijekom, a umjesto čaše mlijeka popijte tekući jogurt.

Birajte voće
Iako je voće zdravo, neki od ovih ukusnih plodova mogu izazvati nadutost. Jabuka, kruška ili dinja vrlo su ukusni plodovi, no teže ih je probaviti pa mogu izazvati nadutost i plinove, a time naglasiti vaš trbuh. Radije posegnite za citrusima poput limuna i naranče te bobičastom šumskom voću.

Recite ‘ne’ ljutim začinima
Ljuti začini potiču izlučivanje želučane kiseline što može izazvati napuhan i tvrd trbuh. Iako su oni zdravi, preskočite ih na tjedan dana, a radije posegnite za laganijim začinima poput bosiljka, origana, majčine dušice i sl.

Izbacite ŠAP
ŠAP je skraćenica za tri stvari koje vaše tijelo nikako ne voli. Šećer (rafinirani), alkohol i pržena hrana nisu prijatelji vaše linije i zato bi ih, ako želite ravan trbuh, svakako trebali izbjegavati.

Sve od navedenoga uzrokuje napuhavanje, usporava probavu i ne pogoduje vašoj liniji i zato jedite pametno i uživajte u značajnim promjenama na vašem tijelu.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist