Sport

“Želim skinuti Jug s trona”

"Želim skinuti Jug s trona"

Dubrovački vaterpolski reprezentativac i od iduće sezone prvotimac riječkog Primorja Paulo Obradović za duList odgovara zašto se odlučio za promjenu u karijeri i kakva očekivanja gaji na klupskom i reprezentativnom planu.

Ipak ste se na kraju odlučili za riječko Primorje. Što je presudilo?
– Na kraju krajeva presudila je bolja ponuda. Jug je imao korektnu ponudu, ali sam se odlučio izabrati nove izazove i nove motive u ekipi Primorja koja je odmah uz bok Jugu. Primorje ima zdravu atmosferu, razmišljanje, potencijal i ambicije. Potpisao sam na dvije godine s eventualnim produženjem za još jednu. Naravno da želim pokušati u novoj sredini, ali i zaraditi nešto novaca.
 
Jeste li očekivali možda i veći angažman uprave Juga u pregovorima. Jesu li trebali ući u izravniju bitku ponudama s Riječanima?
– Oni su išli do svojih granica i to uopće nije bila loša ponuda, možda tek malo lošija od riječke. Ja sam se odlučio za Primorje i mislim da nisam pogriješio, ali što se tiče uprave Juga nemam ništa loše za reći. Ipak je Jug moja prva ljubav, klub koji će uvijek biti moj i kojem ću se sigurno vratiti.

Primorje se dosad pokazala kao odlična ekipa. Mislite li da će Vaš dolazak, kao i dolazak drugog bivšeg jugaša Frana Vićana, biti jezičac na vagi da Primorje u idućoj sezoni pretekne Jug u domaćem natjecanju?
– Sad sam član Primorja i dat ću sve od sebe da skinemo Jug s trona, jer ipak je Jug već godinama u vrhu. Primorje je i bez nas dvojice bila jaka momčad, a mi ćemo dati svoj obol da klub dođe do nekog od trofeja. To bi za Primorje bio veliki uspjeh, jer su dosad bili blizu, ali nisu otišli do kraja. Vrijeme je za trofej i nadam se da će to biti već iduće sezone.

Jeste li možda razmišljali kako će izgledati buduće utakmice protiv Juga?
– Jesam, ali moram priznati da sam već bio u takvim situacijama igrajući za Šibenik i Gusar. Uvijek su to bile posebne emocije. posebni naboj, i vjerujem da će opet biti tako. Koliko god voliš taj klub, opet ti je njima najdraže zabiti gol. Bit će teško igrati jer smo svi veliki prijatelji, a ne samo kolege i profesionalci.

Primorje će, uz Jug i Mladost, od listopada vjerojatno nastupati u Europskoj superligi, odgovoru 14 najboljih europskih klubova na neuvažavanje i dugogodišnji loš tretman u organizaciji LEN?
– Nisam puno u to upućen, ali znam da se time klubovi bore za bolji status. Predsjednik mog budućeg kluba Primorja je jedan od čelnih ljudi te inicijative i mislim da će to biti dobar potez. Pokazat ćemo LEN-i zube, kako bi vidjeli da je Jadranska liga ipak najjača na svijetu i kako bi se trgnuli i počeli konačno ulagati u vaterpolo, a ne samo uzimati, jer to nema smisla.

Razgovor s Paulom Obradovićem u cijelosti pročitajte u novom broju tjednika duList, koji se od srijede nalazi na kioscima.

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist