Hrvatska

ZELENA AKCIJA Pokreće li Vlada novu javnu raspravu o bušenju nafte u Jadranu?

ZELENA AKCIJA Pokreće li Vlada novu javnu raspravu o bušenju nafte u Jadranu?

Iz Zelene akcije su uputili priopćenje u kojem upozoravaju kako je danas u tiskanom izdanju jednog dnevnog lista objavljen oglas u kojem se poziva građane na Javnu raspravu o strateškoj studiji utjecaja na okoliš Okvirnog plana i programa istraživanja i eksploatacije ugljikovodika na Jadranu.

– Zelena akcija i koalicija udruga kampanje “S.O.S. za Jadran” postavljaju pitanje Vladi RH i nadležnom Ministarstvu je li ova informacija točna i je li uistinu pokrenuta nova javna rasprava o istraživanju i eksploataciji nafte na Jadranu? Ako je Ministarstvo gospodarstva napravilo grešku, i zapravo raspisuje javnu raspravu za eksploataciju nafte na kopnu, pitamo se koja je sposobnost i kapacitet Vlade da zaštiti Jadran kada nije u stanju objaviti ni točan javni poziv – ističu iz Zelene akcije.

– S obzirom na velike manjkavosti Strateške studije za Jadan te na propuste u proceduri, nužno je održati novu i kvalitetnu javnu raspravu za Jadran koja će uključiti sve dionike i uvažiti činjenicu da se 60 posto građana Dalmacije protivi ovom projektu te da su do sada već dvije županije (Dubrovačko-neretvanska i Šibensko-kninska) donijele zaključak u kojem se protive bušenju Jadrana – podsjećaju iz Zelene akcije.

Pročitajte još

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist

Isplata povrata poreza počinje 2. svibnja

Dulist

NADZOR BRZINE Postavlja se 110 novih kućišta i skoro 40 kamera diljem Hrvatske

Dulist