Grad

ZELENA AKCIJA I SRĐEVCI Vlada se savinula pod pritiskom arbitraže za apartmanizaciju Srđa

ZELENA AKCIJA I SRĐEVCI Vlada se savinula pod pritiskom arbitraže za apartmanizaciju Srđa

Teško se oteti dojmu da je novo rješenje o prihvatljivosti za okoliš izgradnje apartmanskog golf resorta na Srđu doneseno u atmosferi straha i panike – navodi se u priopćenju Zelene akcije i inicijative Srđ je naš.

Sve vezano za prošlotjednu objavu da je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike 25. listopada 2017. godine ponovno izdalo spomenuto rješenje, a investitor je početkom rujna tužio Republiku Hrvatsku pred arbitražom u Washingtonu, gdje navodno traži odštetu od 500 milijuna eura

-Novo rješenje temelji se na staroj studiji, doslovce ništa nije promjenjeno u odnosu na prethodni postupak. Zapanjujuća je očitost kojom Ćorićevo Ministarstvo ignorira presudu suda kojom je rješenje o prihvatljivosti za okoliš ovog zahvata proglašeno nezakonitim. Unatoč pritiscima kojima smo izloženi, mi za razliku od Vlade, nećemo popustiti i najavljujemo novu tužbu protiv ovog skandaloznog rješenja – izjavio je Enes Ćerimagić iz Zelene akcije.

-Arbitražom u Washingtonu stvara se nevjerojatan pritisak na institucije ove države i na sudstvo. Svatko razuman zaustavio bi svako postupanje u ovom slučaju dok se ne riješi arbitraža jer se u ovakvim okolnostima ne može očekivati objektivna odluka. Plenkoviću poručujemo da bi, umjesto ‘skidanja gaća’ pred tzv. investitorom, bilo bolje da ispita afere koje se vezuju uz ovaj projekt, poput slučaja sumnjivog otkupa zemlje (afera Majčina dušica) i medijske napise o financiranju Sanaderove kćeri u Americi od strane investitorovog odvjetnika, da ne bi ponovo gledali scenarij s Inom – izjavio je Đuro Capor iz inicijative građana Srđ je naš.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist