Aktualno

ZELENA AKCIJA I SRĐEVCI: ‘Ne odustajemo od pravne borbe protiv apartmanizacije Srđa’

ZELENA AKCIJA I SRĐEVCI: 'Ne odustajemo od pravne borbe protiv apartmanizacije Srđa'

Zelena akcija, Inicijativa građana Srđ je naš i Udruženje hrvatskih arhitekata ovog su petka podnijeli tužbu protiv Rješenja o prihvatljivosti projekta športsko-rekreacijskog centra s golf igralištem na Srđu.

-Novo rješenje o prihvatljivosti za okoliš apartmanizacije Srđa Ministarstvo zaštite okoliša i energetike izdalo je na temelju stare studije, bez provođenja novog postupka i doslovnim prepisivanjem starog rješenja. Na taj način su grubo ignorirali presudu ovog Suda, a građane i građanke ponizili, još jednom dokazujući da su neki u ovoj zemlji iznad zakona i sudova. Istovremeno, na nas koji godina ukazujemo, i na sudovima dokazujemo, nezakonitosti ovog projekta vrše se ogromni pritisci – izjavio je na konferenciji za medije ispred Upravnog suda u Splitu pravnik Zelene akcije Enes Ćerimagić.

-Pritisci su se naročito pojačali jučer, dan prije podnošenja tužbe, kad nas je navodni investitor putem odvjetničkog društva Hanžeković tužio tražeći od nas oko 160 tisuća kuna te zabranu javnih nastupa. Nastoji nas se ušutkati na sve moguće načine, a Zelenu akciju bankrotom ugasiti. Bez obzira na sve dosadašnje i buduće pritiske mi ne odustajemo od pravne borbe protiv apartmanizacije Srđa i Dubrovnika – dodao je Ćerimagić.

Đuro Capor, kordinator inicijative Srđ je naš dodao je:

-Ovaj projekt kroz niz mišljenja i studija odbacila je struka. 84 posto građana i građanki Dubrovnika odbacilo ga je na referendumu. U konačnici odbacili su ga i sudovi kroz tri pravomoćne presude. Ignoriranjem volje građana i građanki te mišljenja struke nosimo se godinama. Međutim, izigravanje sudskih presuda, naročito s najviših razina vlasti, doživljavamo kao daljnje ponižavanje građana i građanki Dubrovnika i nepravdu na koju ne možemo i ne smijemo odšutiti. Vrijeme je da ova Vlada shvati da netko tko pokušava građanima i građankama Hrvatske oteti pola miljarde eura nije prijatelj, a PR savjetnici povezani s tvrtkom Razvoj golf, poput Krešimira Macana, nikako ne smiju biti savjetnici Vlade – istaknuo je Capor.

Pročitajte još

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist