Politika

“Žele li građani MMF?”

"Žele li građani MMF?"

– Autocesta kroz Bosnu i Hercegovinu je tlapnja Kukuriku koalicije jer ne postoji nikakav projekt koji sadrži tu trasu – izjavio je na konferenciji za medije kandidat s izborne liste HDZ-a za 10. izbornu jedinicu Frano Matušić.

Na konferenciji za medije, kojom je HDZ predstavio svoj izborni program, uz Matušića su sudjelovali i kandidatkinja na listi HDZ-a Dubravka Šuica te članovi županijskog predsjedništva HDZ-a Nikola Dobroslavić i Mato Franković.

– Mi naš program temeljimo na realnim proračunskim projekcijama i smatramo ga realnim i ostvarivim – kazao je Matušić te dodao da Kukuriku koalicija ima „tek plan, a nemaju program“.

– Oni najavljuju dolazak Međunarodnog monetarnog fonda u Hrvatsku, a građani trebaju znati da to znači smanjenje plaća i mirovina, socijalnih davanja, smanjenje nezaposlenosti u državnom sektoru. Mi nećemo smanjivati ni plaće ni mirovine, a posebno nećemo uvoditi nove poreze, što Kukuriku već najavljuje kao novi porez na imovinu.– istaknuo je Matušić.

Kandidatkinja na listi HDZ-a Dubravka Šuica osvrnula se na projekte Vlade RH na području Dubrovnika:
– Jesmo li vjerodostojni ako smo riješili dovod električne energije u Dubrovnik projektima trafostanica Plat i Srđ? U Luku Dubrovnik uložili smo već 24,5 milijuna eura, a ulažemo još osam milijuna eura. Zahvaljujući Vladi izgrađen je i novi terminal u zračnoj luci. Za izgradnju i rekonstrukciju Stare bolnice Vlada je osigurala 100 milijuna kuna za Sveučilište u Dubrovniku, za projekt Jadran 2 osigurala 54 milijuna kuna – nabrojila je Šuica projekte Vlade RH na dubrovačkom području te zaključila kako „Hrvatska vlada misli nastaviti rješavati probleme juga Hrvatske“.

Nikola Dobroslavić govorio je o najvećem županijskom problemu, prometnoj izoliranosti.
– Županija je 2009. godine donijela Deklaraciju kojim smo istakli nužnost što žurnije izgradnje Pelješkog mosta i autoceste do Dubrovnika kroz Hrvatsku, na temelju Prostornog plana Dubrovačko-neretvanske županije – kazao je Dobroslavić te dodao kako je „neprihvatljivo da Kukuriku koalicija ne želi Pelješki most i cestu kroz Hrvatsku“.

Na upit kako namjeravaju smanjiti nezaposlenost u Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji Matušić je istaknuo projekt koncesije hotelskog kompleksa u Kuparima što bi trebalo potaknuti novo zapošljavanje.

– Predviđam osam mandata i borbu za deveti mandat – dao je, na kraju konferencije za medije, svoju procjenu izbornih rezultata Frano Matušić, kandidat s liste HDZ-a u 10. izbornoj jedinici.

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist