Sport

ŽDRIJEB LIGE PRVAKA Jug CO u grupi s Partizanom, Spandauom i Galatasarayem

ŽDRIJEB LIGE PRVAKA Jug CO u grupi s Partizanom, Spandauom i Galatasarayem

U Rimu je održan ždrijeb skupine LEN Lige prvaka. VK Jug CO je upao u skupinu B u kojoj će im protivnici biti Partizan, Spandau 04 i Galatasaray, te još dvije momčadi koje će se priključiti iz kvalifikacija.

U skupini A će igrati: Barceloneta, Brescia, Olympiakos i Eger uz još dva kvalifikanta.

Podsjetimo, ovogodišnji nositelji wild carda su Jug CO (Hrv), Barceloneta (ESP), Spandau 04 (Nje), Olympiacos (Grč), Eger (Mađ), Brescia (Ita), Partizan (Srb) Galatasaray (Tur).

U kvalifikacijskoj grupi A, kojoj će domaćin biti Marseille igrat će: Radnički (Srb), Posillipo (Ita), OSC Budapest (mađ), Spartak (Rus), Marseille (Fra) i Ligamus (Gru).

U kvalifikacijskoj skupini B, domaćin je Herceg Novi, a igraju: Mladost (Hrv), Hannover 1898 (Nje), Oradea (Rum), Montpellier (Fra), Sintez Kazan (Rus) i Jadran HN (CG).

Nakon prvog kruga, koji se odigrava krajem rujna, dalje će se plasirati po pet momčadi, a u drugi krug kvalifikacija (održavaju se krajem listopada) se uključuju: Primorje (Hrv), Duisburg (Nje), Szolnoki (Mađ), Pro Recco (Ita), Crvena Zvezda (Srb) i Yuzme Istanbul Ihtisas (Tur).

Tih šesnaest momčadi potom će se u četiri skupine boriti za jedno od prva dva mjesta koja vode za završni krug kvalifikacija iz kojih će se dobiti 4 kluba sudionika LEN Lige prvaka.

Pravila kažu kako će se šestoplasirana momčad iz prvog kruga, baš kao i trećeplasirana iz drugog plasirati u Eurokup.

Izvor: VK Jug CO

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist