Natrag
23.8.2017 00:47

facebook

twitter

google

rss

dulist

Zbor Libertas gostuje u Ohridu

25.11.2014 @ 14:14 Dulist Kultura

Podijelite:

Članovi zbora Libertas će od 27. do 30. studenog boraviti u Ohridu, na poziv predsjednika Ohridskog zborskog festivala Aleksandra Dimoskog, njegovih suradnika te članova zbora “Grigor Prlichev” iz Ohrida.

Cilj ovog gostovanja je predstavljanje zbora i Dubrovnika općenito makedonskoj publici kao i uspostava prijateljskih odnosa s ohridskim zborom. Zbor Libertas će 28. studenog održati cjelovečernji koncert u Crkvi sv. Kirila i Metodija, za kojeg je pripremljen poseban izbor skladbi, od klasičnih do tradicionalnih, pa i onih suvremenih, duhovnog i svjetovnog karaktera. Dalmatinski napjevi starijeg i novijeg datuma predstavljaju dio programa za koji se očekuje da će publika biti naročito zainteresirana.

Aleksandar Dimoski, glazbeni pedagog i glazbenik flautist, djeluje u Domu kulture Grigor Prlichev u Ohridu kao voditelj zbora, a ujedno je i predsjednik Ohridskog zborskog festivala, kulturnog događanja međunarodnog karaktera koje već godinama okuplja zborove iz čitave regije.

Dubrovački zbor već dugi niz godina održava prijateljske kontakte sa nekolicinom zborova u Hrvatskoj, a ostvario je i nekoliko uspješnih kontakata s inozemnim zborovima. Tako je početkom svibnja Dubrovnik posjetio i jedan norveški zbor, a u rujnu su članovi zbora Libertas s osobitim zadovoljstvom dočekali članove japanskog zbora Kwansei i zajedno s njima zapjevali.

Članovi zbora amaterski su pjevači, ali već dugi niz godina predstavljaju dio kulturne ponude Grada. Pjevaju zajedno zato što to znaju i vole, a kao nagradu za uspješne nastupe povremeno otiđu na neko gostovanje za vrijeme kojeg se druže i dobro zabavljaju. Svi očekuju kako će se iz Makedonije vratiti s lijepim uspomenama, a ubrzo bi trebao uslijediti i posjet ohridskog zbora Dubrovniku.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana