Kultura

Zbor ‘Libertas’ gostovao u Zadru

Zbor 'Libertas' gostovao u Zadru

Zbor ‘Libertas’ nastupio je, kao jedan od prvih gostiju, u Koncertnoj dvorani braće Bersa u novoobnovljenoj Kneževoj palači u Zadru.

Koncert nazvan ‘La musica di notte’ održan je 25. veljače, a uz zbor su nastupile sopranistica Paulina Đapo, sopran i korepetitorica za klavirom Ivana Jelača. Prema mišljenju stručnjaka, a i prema reakcijama publike, izvedba je bila izvrsna i ostat će Zadranima u lijepoj uspomeni.

Dubrovčani su sudjelovali i na nedjeljnoj svetoj misi u Crkvi sv. Šimuna Bogoprimaoca, koju je, njima u čast, predvodio Mons. Želimir Puljić, zadarski nadbiskup. Na zajedničkom ručku, koji je upriličen u Nadbiskupskom sjemeništu ‘Zmajević’, nadbiskup se s osobitim simpatijama prisjetio vremena koje je proveo u Dubrovniku. Naglasio je kako je prošlo 25 godina otkako je postao biskup, a od toga je 20 godina imao službu u Dubrovniku.

Na kraju ovog kratkog, ali vrlo uspješnog gostovanja, pjevači ‘Libertasa’ zahvalili su domaćinima i organizatorima, Gradu Zadru i Koncertnom uredu Zadar, na toplom gostoprimstvu, a nadbiskupu Mons. Želimiru Puljiću izrazili želju za što skorijim susretom u Dubrovniku.

Tekst i foto: Zbor ‘Libertas’

Pročitajte još

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

U KUĆI BUKOVAC Prva ovogodišnja Art&Wine radionica

Dulist