Grad

ZBOG ŽIČARE Franković na sastanku s ministrom Zdravkom Marićem

ZBOG ŽIČARE Franković na sastanku s ministrom Zdravkom Marićem

Predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković na sastanku s ministrom financija Zdravkom Marićem dogovorio je postupanja vezana za rješavanje problematike žičare.

Sastanak je održan na inicijativu predsjednika Gradskog vijeća, Mata Frankovića koji se susreo, osim s Marićem, i s pomoćnikom ministra Zvonkom Šakićem te načelnikom Odjela za gospodarstvo Krešimirom Dragićem.

Razgovaralo se o rješenju nedoumica vezanih za dobivanje suglasnosti Ministarstva financija Republike Hrvatske na Zaključak Gradskog vijeća o utvrđivanju koncesijske naknade za gospodarsko korištenje žičare Dubrovnik-Srđ.

Naime, kao što je poznato na zahtjev grada Dubrovnika, a nakon što je Gradsko vijeće usvojilo Zaključak predložen od strane gradonačelnika Andra Vlahušića Ministarstvo financija se na isti očitovalo negativno te je upozorilo Gradsko vijeće kako treba promjeniti navedeni Zaključak i ponoviti proceduru.

Na sastanku je zaključeno kako je u svrhu izdavanja suglasnosti preporuka Ministarstva financija da se napravi sljedeće:

1. Izradi studija opravdanosti na osnovu koje Gradsko vijeće donosi odluku o visini koncesijske naknade,
2. Odredi fiksni rok trajanja koncesije

Nakon što gore navedeno bude izvršeno i usvojeno sa novim Zaključkom Gradskog vijeća Ministarstvo financija će dati pozitivno mišljenje.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist