Grad

Zbog Zagrebačke nas čeka apsolutni kaos?

Autobusi na Pilama

S početkom veljače postaje vrlo izvjesno kako se najave gradonačelnika Andra Vlahušića o završetku radova na obnovi i rekonstrukciji Zagrebačke ulice te postavljanju rampe s ENC uređajem na Garaži do proljeća neće ostvariti. Naime, Zagrebačka je ‘debelo zapela’, stoji razrovana i raskopana, i tako neprohodna i neupotrebljiva ‘bode oči’ i budi bijes stanara okolnih kuća (posebno onih koji žive od afitavanja!). Prema svemu sudeći vrlo je upitno kako će se i kada Zagrebačka ‘vratiti u prvobitno stanje’, a kamoli dovršiti kao projekt rekonstrukcije. Samim tim Vlahušićev plan o uvođenju rampe s ENC uređajem kod garaže na Ilijinoj glavici ‘pada u vodu’. A turistička sezona je na pragu, Uskrs dolazi dosta ranije (27. ožujka), samim tim i cruiseri kojima je najveći kršćanski blagdan svojevrsna ‘startna linija’. A mi nismo spremni…

‘Velika enigma’
Osim građana (koji redovito fasuju od ovakvih i sličnih gradonačelnikovih ideja te uvijek izvuku deblji kraj), na udaru bi se mogle naći i dubrovačke turističke agencije, čiji se čelni ljudi još uvijek češu po glavi ne bi li pronašli načina da svoje transfere na relaciji Gruž – Pile (Ploče) uspješno realiziraju.
-Trenutna situacija je katastrofa. Zbilja ne znam kako oni to zamišljaju. Najprije, hoće li se uopće Zagrebačka osposobiti? Trebat će im mjesec dana samo da opet presvuku asfalt, a prvi cruiseri stižu već u ožujku – ističe za DuList predsjednik Uprave Gulliver travela Goran Hrnić, koji zasad ne vidi rješenje trenutne situacije.

Tekst u cjelosti pročitajte u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist