Aktualno

Zbog sumnje u alkoholiziranost kapetana, Jadrolinijin trajekt zaustavljen u Prapratnom

Zbog sumnje u alkoholiziranost kapetana, Jadrolinijin trajekt zaustavljen u Prapratnom

Zbog sumnje da je zapovjednik Jadrolinijinog trajekta na relaciji Prapratno-Sobra i obratno pod utjecajem alkohola Lučka kapetanija Dubrovnik zaustavila je trajekt i ‘privezala’ ga u Prapratnom.

Potvrdio nam je to načelnik Odjela za inspekcijske poslove Lučke kapetanije Dubrovnik Nikola Beusan, koji je istaknuo kako je u ovom slučaju postupano u skladu s pozitivnima propisim RH.

Ogorčeni građani, koji su nas kontaktirali, i koji su čekali da se situacija razriješi kako bi mogli doći do Mljeta, pitaju se hoće li trajekt, koji je iz Prapratnog za Sobru trebao isploviti u 17 sati, uopće danas krenuti za Mljet.

Kako nam je objasnio načelnik Beusan, trajekt još nije isplovio jer se mora ispunjavati uvjet o minimalnom broju članova posade te je potrebno izvršiti smjenu zapovjednika. Na terenu su bili i djelatnici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske no kako doznajemo nije bilo potrebe za njihovim postupanjem.

Iz dežurstva Kapetanije istaknuli su kako će građani o isplovljavanju ili eventualnoj izvanrednoj liniji biti obaviješteni na vrijeme.

Pročitajte još

NOVI PROGRAM Što pogledati u Kinematografima Dubrovnik?

Dulist

Plenković: ‘Sutra ujutro krećemo s formiranjem većine’

Dulist

BRANKO BAČIĆ PROGLASIO POBJEDU Velika izlaznost nam je dala snažan legitimitet

Dulist