DuList IN

Zbog scenografije za Robin Hooda ‘neće biti problema na Festi’, samo na noćenjima zaradit će se najmanje deset milijuna kuna

Zbog scenografije za Robin Hooda 'neće biti problema na Festi', samo na noćenjima zaradit će se najmanje deset milijuna kuna

Tehnički gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić rekao je u četvrtak prilikom obilaska filmskih kulisa na Stradunu kako će se tu događati najatraktivniji dio filma ”Robin Hood: Origins” te kako će snimanje početi 10. veljače i trajati tri tjedna, a samo na račun noćenja uprihodit će se više od deset milijuna kuna.

– Do Feste svetog Vlaha (početkom veljače) postavit će se samo kostur, a nakon toga postavit će se u cjelini Dubrovnik kao Nottingham. To je produkcija od 90 milijuna dolara, a promocija će biti teška 100 milijuna dolara. Dosad smo bili domaćini i ”Igri Prijestolja” i ”Star Warsu”, a svi ti pozitivni efekti s ovim filmom će eksplodirati – rekao je Vlahušić te dodao kako je riječ o najsloženijem projektu dosad u Dubrovniku.
– Snimat će se tri tjedna od 10. veljače pa dalje, a dolaze velika imena, od oscarovaca Jamiea Foxxa, Tarona Egertona itd. Kad bude snimanje u punom pogonu sudjelovat će 800 ljudi, a ovi ljudi što grade kulise su iz Dubrovnika i Hrvatske –  rekao je on.
Upitan očekuju li se problemi prilikom procesije Gradom u Festi svetog Vlaha, Vlahušić je odgovorio kako su dobivene sve suglasnosti, od Ministarstva kulture do Dubrovačke biskupije koja se složila s postavljanjem ovakve scenografije, a napomenuo je kako očekuje da će samo za noćenja biti plaćeno najmanje deset milijuna kuna.
Dubrovnik će u filmu predstavljati srednjovjekovni grad Nottingham, a snimanje će se odvijati na dijelu Straduna, u Ulici sv. Dominika, na predjelu iza Katedrale i u podnožju tvrđave Minčeta te u Posatu.
Film režira Otto Bathurst, a jedan od producenata filma je i slavni glumac Leonardo DiCaprio.

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist